Natuur fotografie en hoe je te kleden voor fantastische foto’s

Algemene aanbevelingen.

De wereld is vol van fotografen die ervan genieten de natuur te fotograferen. Om fantastische foto’s te maken, zou je deze tips en aanbevelingen moeten volgen en je op de juiste manier moeten kleden.

Als je weet wat je moet dragen, ben je in staat om langer op zoek te gaan naar wildlife en heb je meer kans om die ongelooflijke momenten vast te leggen. Je moet alles doen om helemaal op te gaan in de omgeving, zodat je dat adembenemende album kunt creëren.

Het gebied

Bedenk voordat je op reis of je op zoek bent naar specifieke wilde dieren, of dat je naar een gebied gaat met een variëteit aan vogels en wildlife. In alle gevallen is het verstandig om het gedrag van de dieren in een speciaal gebeid vooraf te bestuderen, omdat je dan enigszins weet wat je kan verwachten en klaar bent voor de juiste actie.

De juiste kleding & accessoires

Zorg ervoor dat je op de weersomstandigheden bent gekleed! Zorg voor het juiste schoeisel, dat comfortabel is en overweeg kleding in lagen. Voor binnenlagen is merino-wol de beste keuze, omdat het vederlicht is, je goed warm houdt en zweet wegleidt; een geweldige eerste laag, die je helpt om je heel comfortabel te voelen. Bij warmer weer biedt een reis-shirt je goede bescherming tegen verbranden en houdt je ook wat koeler.

Afhankelijk van de omstandigheden heb je misschien
een jack nodig en natuurlijk een camera-vest met zakken en een broek met zakken – dat maakt je expeditie een stuk gemakkelijker.

Een kleine rugzak met extra water en spullen voor je veiligheid, zoals een mobiele telefoon, GPS en zaklamp zijn ook essentieel. Houd je veiligheid in de gaten en houd je rugzak altijd op je rug!

Houd je ledematen warm! Draag waterdichte sokken en handschoenen en trek bij koud weer wanten aan. Een hoed is zowel in het zomerseizoen als in het winterseizoen essentieel.

Hoe op te gaan in de omgeving

Bij het kiezen van de juiste kleding is het goed om na te denken over hoe je in de omgeving op kunt gaan. De keuzes voor je camouflage hangen af van waar je gaat fotograferen.

  • Draag in de winter wit – want de grond kan dan bedekt zijn met sneeuw en dus is wit de beste optie om fantastische foto’s te maken. Kleed je warm, in lagen, aan en wordt onzichtbaar in de sneeuw!
  • Als je de woestijn in gaat, heb je kaki-kleurige of geel-kleurige kleding nodig. Op die manier kun je ongemerkt het wildlife fotograferen.
  • Militaire camouflage: een groen+grijs+bruine combinatie is perfect om de bossen in te gaan.
  • Je kun ook je gezicht verven om er zeker van te zijn dat je helemaal in de omgeving opgaat!

Camouflage kleding dragen is noodzakelijk, ook omdat je niet wilt dat je geur naar buiten komt. Dieren hebben een veel beter reukvermogen dan ons mensen, ze kunnen je van veraf ruiken en je plan saboteren.

Het is erg belangrijk om je goed op je trip voor te bereiden! Je comfortabel voelen is ontzettend belangrijk. Hoe langer je de elementen kan weerstaan, hoe groter de kans dat je je wildlife tegenkomt.

Hopelijk helpen onze tips & trucs je de volgende keer als je op zoek gaat naar die prachtige dieren en vogels om ze op de gevoelige plaat vast te leggen!

adventure backpackers girls grass

Wandel Tips

in dit artikel geven we je graag wat nuttige wandel tips voor een geslaagde wandelvakantie in Ierland of waar dan ook. Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van prachtige uitzichten te kunnen genieten, maar het is ook een manier om je conditie op te bouwen.Lees meer..Wandel Tips