Wicklow en de Wicklow Way

Individuele wandelvalakanties in Wicklow


De Wicklow Way

Wicklow National Park, Ireland

Wicklow is het middelpunt van het Oude Oosten van Ierland. Tevens is het één van de top bestemmingen in Ierland voor wandel enthousiasten. Waarschijnlijk om dat het landschap van Wicklow uniek is; golvende bergen, valleien met aan weerszijden steile hellingen, snelstromende bergbeken, heuvels vol heide, hoger gelegen verborgen meren en zandstranden, etc.

Deze prachtige route is een lange afstandsroute van 131 kilometer (81 mijl) die de Wicklow Mountains in Ierland doorkruist. Van Marlay Park in de buitenwijken van Dublin door en eindigt in het dorpje Clonegal in County Carlow.

Onze wandeltochten volgen de route van zuid naar noord, zodat u zich kunt ontspannen in de wandelingen voor de meer uitdagende beklimmingen in de buurt van Dublin.

Round tower and graveyard in Glendalough, Wicklow National Park

De gehele wandelroute wordt doorgaans in 5-7 dagen voltooid en is een van de drukste nationaal gemarkeerde wandelroutes van Ierland. Jaarlijks word de Wicklow door zo’n 24000 mensen bezocht die de populairste delen van de route lopen.

U loopt over bospaden, bergpaden, ven en rustige landweggetjes. De weg passeert ook de kloosters van Glendalough, gesticht in de 6e eeuw door Saint Kevin.

Het meest populaire nationale park van Ierland

Wicklow National Park, Ireland

Het grootste nationale park van Ierland ligt in Wicklow en heeft tevens het grootste berggebied, de hoogste waterval en is de bron van Dublins rivier de Liffey.

Als je niet wilt wandelen, bezoek dan de mooie tuinen van Mount Usher en Powerscourt. Of bezoek Glendalough’s 6de-eeuwse klooster en wandel in de voetstappen van St. Kevin.

Het Nationaal Park van Wicklow ligt aan de oostkust van Ierland ten zuiden van Dublin en in het hart van het eeuwenoude oosten van Ierland.

Het beslaat een groot deel van het gebergte in Wicklow en strekt zich uit over het grootste deel van het graafschap.

Het Park biedt spectaculaire open vergezichten met kronkelende bergpaden die alleen worden onderbroken door bos en hei. Magische valleien met snelstromende beekjes monden uit in diepe meren van laaglanden en beboste valleien.


adventure backpackers girls grass

Wandel Tips

in dit artikel geven we je graag wat nuttige wandel tips voor een geslaagde wandelvakantie in Ierland of waar dan ook. Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van prachtige uitzichten te kunnen genieten, maar het is ook een manier om je conditie op te bouwen.Lees meer..Wandel Tips