Wandelvakanties Barrow Way

De rivier Barrow wordt beschouwd als één van de mooiste en de meest schilderachtige rivier van Ierland. De Barrow is met haar 192km qua lengte de op één na langste rivier van Ierland. De Barrow vormt samen met de rivieren de Nore en de Suir The Three Sisters (de drie gezusters) van Ierland. De Barrow Walkway loopt door het mooiste landschap van Ierland en is een waar genot voor toeristen. De Barrow begint in County Laois en stroomt door Kildare, Carlow, Kilkenny, Waterford en Wexford. De rivier en de rietbanken zijn rijk aan rivierflora, die een rijkdom aan dieren en vissen herbergt. Met kanaalboten, binnenvaartschepen en kano’s is de rivier omgeven door riet en rivierflora en herbergt onderweg een rijkdom aan dieren. Mensen hebben langs de 68km bevaarbare waterwegen de vrachtschepen op de Barrow vervangen door boten en binnenvaartschepen. De Barrow is een echte hotspot voor recreatieve wateractiviteiten geworden.

Het is waanzinnig populair!

De Barrow heeft de afgelopen jaren veel nieuwe impulsen gekregen. Verschillende sportieve activiteiten, variërend van avontuurlijke watersporten zoals kajakken en raften tot recreatieve activiteiten zoals wandelen en fietsen op het pad langs de rivier, nemen snel toe. In een competitie georganiseerd door Irish Times en Discover Ireland in 2015, stond de Barrow Way in de top 5 van beste outdoor activiteiten in de categorie Ierland. Dit is echt "een plek om dierbare herinneringen te delen en te creëren". Op een warme zomerdag geeft de Barrow Way je echt de ervaring om in Zuid-Frankrijk te zijn.

De Barrow rivier en het Barrow kanaal

De 'Barrow Way' is een langeafstand wandelpad dat het oorspronkelijke jaagpad van de rivier volgt. Het is één van de mooiste en meest iconische routes van Ierland, die nog steeds niet door de massa is ontdekt. Waarom zou je niet een onontdekt stukje Ierland verkennen door het wandelpad te gaan lopen? Dit glorieuze wandelpad is werkelijk adembenemend en zal je al snel vullen met rust, vrede en kalmte.

Het wandelpad Barrow Way

De wandeling over de Barrow Way beslaat zo’n 114km (70 mijl) en volgt het jaagpad dat van oudsher door paarden werd gebruikt om de aken vol met lading te trekken. Deze zouden tarwe stroomopwaarts naar de Guinness brouwerij in Dublin brengen en later zou het eindproduct stroomafwaarts zijn dorstige klanten bereiken. Het wandelpad neemt je mee door verschillende historische steden en laat je de oude stadse charme van Ierland zien.

Wandelvakantie Barrow Way

De hele route kan worden afgelegd in vier dagen wandelen, maar kan ook worden onderverdeeld in kleine beheersbare stukken, die over een week kunnen worden verspreid. De met gras begroeide paden en het vlakke terrein met overvloedige architectonische interessante bezienswaardigheden zoals oude bruggen, bogen en kleine huizen zijn ideaal voor wandelingen. Momenteel is de Barrow Way beroemd onder dagjeswandelaars, die liever delen van het pad bewandelen dan het hele pad in één keer. Wij laten je zien hoe je een ideale wandelvakantie voor Barrow Way kunt plannen en kunt genieten van het beste dat deze omgeving te bieden heeft. Het wandelpad de Barrow Way is vrij eenvoudig op te delen in overzichtelijke stukjes. Bij Walking Holiday Ireland bieden wij een vijfdaagse en een achtdaagse pakketreis aan. We bieden inderdaad ook een pakket voor twee weken aan waarin we zowel The Barrow Way als de Wicklow Way hebben opgenomen. Langs de hele route vind je gastvrije B&B’s. Hier kun je jouw vermoeide voeten laten rusten, jouw batterij weer opladen en jouw wandeling de volgende dag voortzetten.

Hieronder staan de etappes van de Barrow Way

Etappe 1:

Dingen om te overwegen bij het plannen van jouw wandelvakantie naar de Barrow Way:

  • Overdrijf niet, bereid je voor om de wandeling uit te spreiden en boek dienovereenkomstig.
  • Draag comfortabele schoenen, waarop je veel en lekker kunt wandelen.
  • Neem als je op pad bent een fles water en wat snacks mee.
  • Laat alleen voetafdrukken achter en geen rommel achter op dit prachtige stukje hemel op aarde.

Wandelvakantie Barrow Way – 8 dagen

De Barrow wordt beschouwd als één van de mooiste en de meest schilderachtige rivier van Ierland. De River Barrow Walkway loopt door het mooiste landschap van Ierland en is een waar genot voor toeristen. De achtdaagse wandelvakantie Barrow Way omvat de hele Barrow Way van Noord naar Zuid, beginnend in Robertstown in County Kildare en eindigend in St. Mullins in Co. Carlow. De wandelingen worden als gemakkelijk tot matig intensief beschouwd omdat ze vlak zijn en omdat je gedurende de zes wandeldagen gemiddeld ongeveer 20km per dag loopt. Deze wandeltocht is geweldig voor mensen die nog niet eerder in Ierland hebben gelopen en kan ideaal worden gecombineerd met een paar extra dagen in Dublin aan het begin of einde van deze reis. Vraag ons om de prijzen! We bieden hier ook een vijfdaagse wandeltocht langs de Barrow! Voor meer informatie over de Barrow rivier en het Barrow kanaal klik je hier: https://walkingholidayireland.com/walking-holidays/barrow-way/

Hieronder staat het programma voor onze 8-daagse wandeltocht.

We bieden hier ook een 5-daagse tocht aan: 5-daagse wandelvakantie Barrow Way

Wandelroutes

DAG 1

Aankomst in Naas, Co. Kildare

Na aankomst in Ierland ga je naar je eerste accommodatie in Naas, waar je ook zult overnachten.

DAG 2

Van Robertstown/Lowtown naar Monasterevin

De wandeltocht Barrow Way begint vanuit Lowtown in County Kildare, net ten westen van Dublin. De eerste etappe van de wandeling leidt je naar de stad Monasterevin. Het pad volgt de verhoogde oevers van het Barrow kanaal en biedt een schilderachtig uitzicht op het Ierse platteland. Het eerste stuk omvat de historische ruïnes van het fort van Dunamase, het schilderachtige landschap met het uitzicht op Hill of Allen en de Wicklow Mountains. Je overnacht in de buurt van Monasterevin. De wandeling is 24km lang en duurt ongeveer 5,5 uur.

DAG 3

Van Monasterevin naar Athy

De tweede etappe van het wandelpad neemt je mee van Monasterevin naar de historische stad Athy. Athy werd in de 13e eeuw ontwikkeld door de Anglo-Normandiërs om de rivierovergang te beveiligen en heeft een aantal interessante erfgoedwandelingen. Het wandelpad omvat ook veel architectonische bezienswaardigheden langs de weg, zoals schilderachtige bruggen en traditionele huizen. De wandeling is 22km lang en duurt ongeveer 5 uur.

DAG 4

Van Athy naar Carlow

Vanuit Athy gaan we naar de rivier de Barrow en deze route gaat door het graafschap Carlow. Op dit stuk passeer je, voordat je de historische stad Carlow bereikt, vele interessante oude molens en hefbruggen. Carlow is de grootste stad aan de rivier de Barrow en zorg ervoor dat je ook het kasteel en de kathedraal in de stad bezoekt. Je overnacht in Carlow. De wandeling is 21km lang en duurt ongeveer 4,5 uur.

DAG 5

Carlow Bagenalstown

Deze etappe van de Barrow wandeltocht neemt je mee van Carlow naar Bagenalstown. Milford dat ongeveer 7km ten zuiden van Carlow ligt, is misschien wel het meest pittoreske gebied aan de Barrow. Gelegen op een rustige locatie met drie bruggen, een groot bosrijk gebied en grote molengebouwen, is de stad Milford het perfecte tegengif voor de snelle moderne wereld. Je overnacht in Bagenalstown. De wandeling is 17km lang en duurt ongeveer 4,5 uur.

DAG 6

Van Bagenalstown naar Borris

Bij het verlaten van Bagenalstown en zijn vele historische bezienswaardigheden gaan we naar het zuiden naar Borris, dat ook aan het langeafstand wandelpad De Leinster Way ligt. Bij Ballytiglea Bridge verlaten we de Barrow Way om na ongeveer 2km jouw accommodatie in Borris te bereiken. Je overnacht in Borris. De wandeling is 18km lang en duurt ongeveer 5 uur.

DAG 7

Van Borris naar St. Mullins

De laatste etappe van de Barrow Way leidt naar de religieuze nederzetting van St. Mullins, die wordt omgeven door een robuust kerkelijk thema en prachtige bossen. St. Mullins ligt op een fantastisch stuk van de Barrow Valley. Met deze wandeling eindigt ook jouw glorieuze, schilderachtige wandelvakantie Barrow Way. De wandeling is 17km lang en duurt ongeveer 5 uur.

DAG 8

Vertrek vanuit St. Mullins

Vandaag vertrek je vanuit St. Mullins.