Barrow Way Wandelvakanties

De rivier Barrow wordt beschouwd als één van de mooiste en de meest schilderachtige rivier van Ierland. De Barrow is met haar 192km qua lengte de op één na langste rivier van Ierland. De Barrow vormt samen met de rivieren de Nore en de Suir The Three Sisters (de drie gezusters) van Ierland. De Barrow Walkway loopt door het mooiste landschap van Ierland en is een waar genot voor toeristen. De Barrow begint in County Laois en stroomt door Kildare, Carlow, Kilkenny, Waterford en Wexford. De rivier en de rietbanken zijn rijk aan rivierflora, die een rijkdom aan dieren en vissen herbergt. Met kanaalboten, binnenvaartschepen en kano’s is de rivier omgeven door riet en rivierflora en herbergt onderweg een rijkdom aan dieren. Mensen hebben langs de 68km bevaarbare waterwegen de vrachtschepen op de Barrow vervangen door boten en binnenvaartschepen.
De Barrow is een echte hotspot voor recreatieve wateractiviteiten geworden.

watersport op de Barrow Rivier

Het is waanzinnig populair!

De Barrow heeft de afgelopen jaren veel nieuwe impulsen gekregen. Verschillende sportieve activiteiten, variërend van avontuurlijke watersporten zoals kajakken en raften tot recreatieve activiteiten zoals wandelen en fietsen op het pad langs de rivier, nemen snel toe. In een competitie georganiseerd door Irish Times en Discover Ireland in 2015, stond de Barrow Way in de top 5 van beste outdoor activiteiten in de categorie Ierland. Dit is echt “een plek om dierbare herinneringen te delen en te creëren”. Op een warme zomerdag geeft de Barrow Way je echt de ervaring om in Zuid-Frankrijk te zijn.

De Barrow rivier en het Barrow kanaal

De ‘Barrow Way’ is een langeafstand wandelpad dat het oorspronkelijke jaagpad van de rivier volgt. Het is één van de mooiste en meest iconische routes van Ierland, die nog steeds niet door de massa is ontdekt. Waarom zou je niet een onontdekt stukje Ierland verkennen door het wandelpad te gaan lopen? Dit glorieuze wandelpad is werkelijk adembenemend en zal je al snel vullen met rust, vrede en kalmte.

Het wandelpad Barrow Way

De wandeling over de Barrow Way beslaat zo’n 114km (70 mijl) en volgt het jaagpad dat van oudsher door paarden werd gebruikt om de aken vol met lading te trekken. Deze zouden tarwe stroomopwaarts naar de Guinness brouwerij in Dublin brengen en later zou het eindproduct stroomafwaarts zijn dorstige klanten bereiken. Het wandelpad neemt je mee door verschillende historische steden en laat je de oude stadse charme van Ierland zien.

Wandelvakantie Barrow Way

De hele route kan worden afgelegd in vier dagen wandelen, maar kan ook worden onderverdeeld in kleine beheersbare stukken, die over een week kunnen worden verspreid. De met gras begroeide paden en het vlakke terrein met overvloedige architectonische interessante bezienswaardigheden zoals oude bruggen, bogen en kleine huizen zijn ideaal voor wandelingen. Momenteel is de Barrow Way beroemd onder dagjeswandelaars, die liever delen van het pad bewandelen dan het hele pad in één keer. Wij laten je zien hoe je een ideale wandelvakantie voor Barrow Way kunt plannen en kunt genieten van het beste dat deze omgeving te bieden heeft.
Het wandelpad de Barrow Way is vrij eenvoudig op te delen in overzichtelijke stukjes. Bij Walking Holiday Ireland bieden wij een vijfdaagse en een achtdaagse pakketreis aan. We bieden inderdaad ook een pakket voor twee weken aan waarin we zowel The Barrow Way als de Wicklow Way hebben opgenomen. Langs de hele route vind je gastvrije B&B’s. Hier kun je jouw vermoeide voeten laten rusten, jouw batterij weer opladen en jouw wandeling de volgende dag voortzetten.

Dingen om te overwegen bij het plannen van jouw wandelvakantie naar de Barrow Way:

  • Overdrijf niet, bereid je voor om de wandeling uit te spreiden en boek dienovereenkomstig.
  • Draag comfortabele schoenen, waarop je veel en lekker kunt wandelen.
  • Neem als je op pad bent een fles water en wat snacks mee.
  • Laat alleen voetafdrukken achter en geen rommel achter op dit prachtige stukje hemel op aarde.