Barrow Rivier Wandelvakanties

De Barrow rivier wordt beschouwd als één van de mooiste en de meest schilderachtige rivieren van Ierland. Met haar 192 km qua lengte de op één na langste rivier in Ierland. De rivier vormt samen met de rivieren de Nore en de Suír de drie zusters (The Three Sisters) van Ierland. Deze prachtige wandeltocht loopt door het meest idyllische landschap van Ierland en is een waar genot voor toeristen. De Barrow begint in County Laois en stroomt door Kildare, Carlow, Kilkenny, Waterford en Wexford.

Onze Wandelvakanties langs de Barrow Rivier


Een sportief gevoel

watersport op de Barrow Rivier

De Barrow heeft de afgelopen jaren veel nieuwe impulsen gekregen. Sportieve activiteiten, variërend van kajakken tot activiteiten als wandelen en fietsen langs de rivier oever, nemen snel toe. In 2015, in een competitie van de Irish Times en Discover Ireland, stond de Barrow in de top vijf van beste buitensport recreatie gebieden. Dit is echt een plek om dierbare herinneringen te delen en te creëren. Op een warme zomerdag geeft de rivier je echt het gevoel in Zuid-Frankrijk te toeven.

De Barrow rivier en het Barrow kanaal

De ‘Barrow Way’ is een lange afstand route dat het oorspronkelijke jaagpad van de rivier volgt. Het is één van de mooiste en meest iconische routes van Ierland maar nog steeds niet door de massa ontdekt. Waarom zou je niet een onontdekt stukje Ierland verkennen door het wandelpad te gaan lopen? Dit glorieuze wandelpad is werkelijk adembenemend en zal je snel vullen met rust, vrede en kalmte.

De wandelroute

De wandeling over de Barrow Way beslaat zo’n 114km (70 mijl). Het volgt het oude jaagpad dat vroeger werd gebruikt om de kanaal boten vol met graan te trekken. Deze gingen stroomopwaarts naar de Guinness brouwerij in Dublin om later stroomafwaarts als dorstlessend bier de bevolking te bereiken. Nu neemt het wandelpad je mee door verschillende historische steden en prachtige valleien en bossen. Er is daarom geen betere manier om de oude landelijke charme van Ierland zien en vooral ervaren.

Wandelvakantie Barrow Way

De hele wandelroute kan worden afgelegd in vier dagen! Maar kan ook worden onderverdeeld in iets gangbare gedeeltes, en over een ruime week kunnen worden verspreid. Het vlakke terrein met architectonische interessante bezienswaardigheden zijn absoluut ideaal voor wandelingen. Momenteel is de Barrow Way vooral populair onder dag wandelaars, die liever kleinere gedeeltes van de route wandelen dan de gehele route in één week.

We laten u graag zien hoe een ideale wandelvakantie langs de Barrow Way eruit ziet zodat u kunt genieten van het beste dat deze omgeving te bieden heeft. Bij Walking Holiday Ireland bieden we een vijfdaagse en een achtdaagse reis aan.

Het is ook mogelijk om deze wandeltocht te combineren met de Wicklow Way. Langs de hele route vind u gezellige B&B’s met authentieke Ierse gastvrijheid. Hier kunt u de vermoeide voeten rust geven, de batterij weer opladen en de volgende dag de wandeling weer vol energie voortzetten.

adventure backpackers girls grass

Wandel Tips

in dit artikel geven we je graag wat nuttige wandel tips voor een geslaagde wandelvakantie in Ierland of waar dan ook. Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van prachtige uitzichten te kunnen genieten, maar het is ook een manier om je conditie op te bouwen.Lees meer..Wandel Tips