• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Reis inclusief
 • Wandel Info.
 • Testimonials
 • Book Nu

Wandelvakantie Barrow Way – 8 dagen

De Barrow wordt beschouwd als één van de mooiste en de meest schilderachtige rivier van Ierland. De Barrow Rivier wandelroute loopt door het mooiste landschap van Ierland en is een waar genot voor toeristen.

watersport op de Barrow Rivier

De achtdaagse wandelvakantie Barrow Way omvat de hele Barrow Way van Noord naar Zuid, beginnend in Robertstown in County Kildare en eindigend in St. Mullins in Co. Carlow.

De wandelingen worden als gemakkelijk tot matig intensief beschouwd omdat ze vlak zijn en omdat je gedurende de zes wandeldagen gemiddeld ongeveer 20km per dag loopt.

Deze wandeltocht is geweldig voor mensen die nog niet eerder in Ierland hebben gelopen en kan ideaal worden gecombineerd met een paar extra dagen in Dublin aan het begin of einde van deze reis. Vraag ons om de prijzen!

We bieden hier ook een vijfdaagse wandeltocht langs de Barrow!
Voor meer informatie over de Barrow rivier en het Barrow kanaal klik je hier: https://walkingholidayireland.com/walking-holidays/barrow-way/

Hieronder staat het programma voor onze 8-daagse wandeltocht.

We bieden hier ook een 5-daagse tocht aan: 5-daagse wandelvakantie Barrow Way!

Itineraries

DAG 1

Aankomst in Naas, Co. Kildare

Na aankomst in Ierland ga je naar je eerste accommodatie in Naas, waar je ook zult overnachten.

DAG 2

Van Robertstown/Lowtown naar Monasterevin

De wandeltocht Barrow Way begint vanuit Lowtown in County Kildare, net ten westen van Dublin. De eerste etappe van de wandeling leidt je naar de stad Monasterevin. Het pad volgt de verhoogde oevers van het Barrow kanaal en biedt een schilderachtig uitzicht op het Ierse platteland. Het eerste stuk omvat de historische ruïnes van het fort van Dunamase, het schilderachtige landschap met het uitzicht op Hill of Allen en de Wicklow Mountains. Je overnacht in de buurt van Monasterevin. De wandeling is 24km lang en duurt ongeveer 5,5 uur.

DAG 3

Van Monasterevin naar Athy

De tweede etappe van het wandelpad neemt je mee van Monasterevin naar de historische stad Athy. Athy werd in de 13e eeuw ontwikkeld door de Anglo-Normandiërs om de rivierovergang te beveiligen en heeft een aantal interessante erfgoedwandelingen. Het wandelpad omvat ook veel architectonische bezienswaardigheden langs de weg, zoals schilderachtige bruggen en traditionele huizen. De wandeling is 22km lang en duurt ongeveer 5 uur.

Dag 4

Van Athy naar Carlow

Vanuit Athy gaan we naar de rivier de Barrow en deze route gaat door het graafschap Carlow. Op dit stuk passeer je, voordat je de historische stad Carlow bereikt, vele interessante oude molens en hefbruggen. Carlow is de grootste stad aan de rivier de Barrow en zorg ervoor dat je ook het kasteel en de kathedraal in de stad bezoekt. Je overnacht in Carlow. De wandeling is 21km lang en duurt ongeveer 4,5 uur.

Dag 5

Carlow Bagenalstown

Deze etappe van de Barrow wandeltocht neemt je mee van Carlow naar Bagenalstown. Milford dat ongeveer 7km ten zuiden van Carlow ligt, is misschien wel het meest pittoreske gebied aan de Barrow. Gelegen op een rustige locatie met drie bruggen, een groot bosrijk gebied en grote molengebouwen, is de stad Milford het perfecte tegengif voor de snelle moderne wereld. Je overnacht in Bagenalstown. De wandeling is 17km lang en duurt ongeveer 4,5 uur.

Dag 6

Van Bagenalstown naar Borris

Bij het verlaten van Bagenalstown en zijn vele historische bezienswaardigheden gaan we naar het zuiden naar Borris, dat ook aan het langeafstand wandelpad De Leinster Way ligt. Bij Ballytiglea Bridge verlaten we de Barrow Way om na ongeveer 2km jouw accommodatie in Borris te bereiken. Je overnacht in Borris. De wandeling is 18km lang en duurt ongeveer 5 uur.

Dag 7

Van Borris naar St. Mullins

De laatste etappe van de Barrow Way leidt naar de religieuze nederzetting van St. Mullins, die wordt omgeven door een robuust kerkelijk thema en prachtige bossen. St. Mullins ligt op een fantastisch stuk van de Barrow Valley. Met deze wandeling eindigt ook jouw glorieuze, schilderachtige wandelvakantie Barrow Way. De wandeling is 17km lang en duurt ongeveer 5 uur.

Dag 8

Vertrek vanuit St. Mullins

Vandaag vertrek je vanuit St. Mullins.

Wandelvakantie is inclusief:

 •  Zorgvuldig geselecteerde, gastvrije accommodaties
 •  Dagelijks vertrekken
 •  Bagagevervoer op wandeldagen
 •  Veelomvattende routebeschrijvingen en kaarten
 •  24/7 lokale ondersteuning
 •  Lokale expertise, kennis en advies over bezienswaardigheden en waar te eten/drinken
 •  Op verzoek is extra nacht(en) boeken mogelijk
 •  Op maat gemaakt voor jouw wensen
 •  Volledige info voor vertrek, om je goed voor te bereiden op uw wandelvakantie

Niet inbegrepen:

 •  Vluchten
 •  Avondmaaltijden
 •  Reis- & Bagage verzekering

There are no reviews yet.

Be the first to review “Barrow Way / 8 dagen”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Barrow Way 8d
  Start
  End
  1Pax - No size limit
   

  Adult ( 1 Pax - No size limit. ) 779.00 /Person

  - +

  Trip Extras:

  Luchthaven Transfers Wicklow
  € 200.00 / unit

  Van en naar luchthaven Dublin. Taxi voor max. 3 personen. 4+ pax 67.50pps

  Learn More
  Éénpersoons slaapkamer (8 dagen)
  € 200.00 / unit

  Éénpersoons slaapkamer, indien met meerdere gasten (8 dagen)

  Learn More