• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Reis inclusief
 • Wandelingen
 • Beoordelingen
 • Book Nu
 • Vragen

Wandelvakantie Barrow Way 8 dagen

De Barrow rivier wordt beschouwd als één van de mooiste en de meest schilderachtige rivieren van Ierland. Met haar 192 km qua lengte de op één na langste rivier in Ierland. De rivier vormt samen met de rivieren de Nore en de Suír de drie zusters (The Three Sisters) van Ierland. Deze prachtige wandeltocht loopt door het meest idyllische landschap van Ierland en is een waar genot voor toeristen. De Barrow begint in County Laois en stroomt door Kildare, Carlow, Kilkenny, Waterford en Wexford.

Wandelvakantie Barrow Way 8 dagen

Bed & Breakfast en inclusief bagage vervoer

We bieden hier ook een 5-daagse tocht aan: 5-daagse wandelvakantie Barrow Way!

Itineraries

DAG 1

Aankomst in Naas, Co. Kildare

Na aankomst in Ierland ga je naar je eerste accommodatie in Naas, waar je ook zult overnachten.

DAG 2

Van Robertstown/Lowtown naar Monasterevin

De wandeltocht Barrow Way begint vanuit Lowtown in County Kildare, net ten westen van Dublin. De eerste etappe van de wandeling leidt je naar de stad Monasterevin. Het pad volgt de verhoogde oevers van het Barrow kanaal en biedt een schilderachtig uitzicht op het Ierse platteland. Het eerste stuk omvat de historische ruïnes van het fort van Dunamase, het schilderachtige landschap met het uitzicht op Hill of Allen en de Wicklow Mountains. Je overnacht in de buurt van Monasterevin. De wandeling is 24km lang en duurt ongeveer 5,5 uur.

DAG 3

Van Monasterevin naar Athy

De tweede etappe van het wandelpad neemt je mee van Monasterevin naar de historische stad Athy. Athy werd in de 13e eeuw ontwikkeld door de Anglo-Normandiërs om de rivierovergang te beveiligen en heeft een aantal interessante erfgoedwandelingen. Het wandelpad omvat ook veel architectonische bezienswaardigheden langs de weg, zoals schilderachtige bruggen en traditionele huizen. De wandeling is 22km lang en duurt ongeveer 5 uur.

Dag 4

Van Athy naar Carlow

Vanuit Athy gaan we naar de rivier de Barrow en deze route gaat door het graafschap Carlow. Op dit stuk passeer je, voordat je de historische stad Carlow bereikt, vele interessante oude molens en hefbruggen. Carlow is de grootste stad aan de rivier de Barrow en zorg ervoor dat je ook het kasteel en de kathedraal in de stad bezoekt. Je overnacht in Carlow. De wandeling is 21km lang en duurt ongeveer 4,5 uur.

Dag 5

Carlow Bagenalstown

Deze etappe van de Barrow wandeltocht neemt je mee van Carlow naar Bagenalstown. Milford dat ongeveer 7km ten zuiden van Carlow ligt, is misschien wel het meest pittoreske gebied aan de Barrow. Gelegen op een rustige locatie met drie bruggen, een groot bosrijk gebied en grote molengebouwen, is de stad Milford het perfecte tegengif voor de snelle moderne wereld. Je overnacht in Bagenalstown. De wandeling is 17km lang en duurt ongeveer 4,5 uur.

Dag 6

Van Bagenalstown naar Borris

Bij het verlaten van Bagenalstown en zijn vele historische bezienswaardigheden gaan we naar het zuiden naar Borris, dat ook aan het langeafstand wandelpad De Leinster Way ligt. Bij Ballytiglea Bridge verlaten we de Barrow Way om na ongeveer 2km jouw accommodatie in Borris te bereiken. Je overnacht in Borris. De wandeling is 18km lang en duurt ongeveer 5 uur.

Dag 7

Van Borris naar St. Mullins

De laatste etappe van de Barrow Way leidt naar de religieuze nederzetting van St. Mullins, die wordt omgeven door een robuust kerkelijk thema en prachtige bossen. St. Mullins ligt op een fantastisch stuk van de Barrow Valley. Met deze wandeling eindigt ook jouw glorieuze, schilderachtige wandelvakantie Barrow Way. De wandeling is 17km lang en duurt ongeveer 5 uur.

Dag 8

Vertrek vanuit St. Mullins

Vandaag vertrek je vanuit St. Mullins.

Wat is inbegrepen bij onze Wandelvakanties?

 • Zorgvuldig geselecteerde, door een familie gerunde en gastvrije B&B accommodatie.
 • Comfortabele slaapkamers met eigen badkamer.*
 • Een volledig Iers ontbijt om uw motoren draaiende te houden.
 • Gratis bagage vervoer.
 • Gedetailleerde kaarten en route beschrijvingen zodat u nooit verdwaalt.
 • Lokaal advies over plaatsen om te bezoeken en waar te eten.**
 • Volledige informatie voor vertrek om u voor te bereiden op uw wandelvakantie.
 • Extra nacht(en) accommodatie geboekt op aanvraag.
 • Informatie nodig over lokale vervoersmogelijkheden? We helpen u graag!
 • 24×7 lokale contactpersoon voor noodgevallen.

Wat is niet inbegrepen?

 • Uw vluchten
 • Reis- en bagageverzekering
 • Lunches / Avondmaaltijden

* Tenzij al volgeboekt, in dat geval zullen we proberen een privébadkamer te beveiligen.

** U heeft elke dag de mogelijkheid om picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Verblijft u op een afgelegen locatie, dan maakt de uw gastvrouw of heer op verzoek een smakelijke verrassing voor u klaar.

Accommodatie

Tijdens uw individuele wandelvakantie in Ierland wordt u ondergebracht in lokale familie gerunde pensions (B&B’s) of kleine familiehotels, waar u een vriendelijk welkom en huiselijk comfort zult ervaren. Al onze accommodaties zijn goedgekeurd door Bord Failte – de Irish Tourist Board of de Northern Ireland Tourism Board en hebben minimaal 3 sterren. De kamers hebben eigen badkamer en eenpersoonskamers, of kamers met bedden apart zijn ook beschikbaar op aanvraag.

Iets anders nodig?

Bij Walking Holiday Ireland zijn we trots op het bieden van een unieke ervaring waarbij we voor alle details van uw reis zorgen. Hierdoor kun je je helemaal onderdompelen in het Ierse landschap en de cultuur. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u aanvullende vereisten of behoeften heeft en we zullen ons best doen om deze zo goed mogelijk te vervullen.

Niet inbegrepen:

 •  Vluchten
 •  Avondmaaltijden
 •  Reis- & Bagage verzekering
 1. Bob en Janneke Kuipers:

  Wat een leuke vakantie!
  Hartstikke bedankt Cliff en collega’s. Wij hebben echt zo’n leuke vakantie tocht gehad op de Barrow Way. Onze tocht op de Wicklow Way een paar jaar terug was fantastisch vandaar dat we terug zijn gekomen en dit was weer een super vakantie. Alle accommodatie was weer super en de route was geweldig.
  Echt top!

  Bob en Janneke Kuipers

Add a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Please wait...

Hoe moeilijk zijn jullie wandelvakanties?

Wij hebben wandeltochten voor iedere wandelaar, van jong tot oud en van ervaren tot beginnend. Onze wandelingen in Ierland zijn ingedeeld in drie categorieën: licht, normaal en uitdagend. De indeling is gebaseerd op afstand, moeilijkheid, hoogteverschil en vereiste ervaring. Lees hier meer over onze wandelingen en benodigde voorbereiding.

 

Kan ik makkelijk een extra overnachting boeken?

Je kunt iedere wandelvakantie uitbreiden met extra overnachtingen voor, na of tijdens de tocht. Wij selecteren voor jou de leukste plekken en de beste adressen. Tijdens de Wicklow Way is het bijvoorbeeld heel populair om een paar dagen Dublin er bij te pakken.

 

Waar overnacht ik in Ierland?

Wij werken samen met gastvrije B&B accommodatie en kleine familie hotels en pensions. Deze zijn alle persoonlijk door onse geselcteerd voor hun gastvrijheid, ligging aan de wandelroute en authenciteit. Omdat wij zo nauw samenwerken met onze partners weten zij precies wat nodig is om uw vakantie exra bijzonder te maken.

 

Hoe is het eten in Ierland?

Ontbijt is inbegrepen in de prijs en lunchpakketten zijn verkrijgbaar in bijna alle accommodaties op verzoek. Wij adviseren je graag op de beste restaurants & gezelligste pubs in de regio. Vegetariërs (inclusief diegenen die vis eten) worden bediend, maar dit moet worden aangegeven op uw boekingsformulier.

 

Moet ik een reisverzekering afsluiten voor onze wandelvakantie in Ierland?

Heb je geen doorlopende reisverzekering, dan adviseren we je een reis- en eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Hoe boek ik een wandelvakantie in Ierland?

Je boekt de door jou gekozen wandelvakantie eenvoudig en snel via ons digitale boekingsformulier. Klik hier voor meer informatie over het reservering process.

 

Regent het in Ierland echt zo vaak?

Nee, maar nog niet overtuigd? Op de volgende pagina vind u meer informatie over het Ierse weer.

 

Wat moet ik meenemen voor een wandelvakantie?

Wanneer u uw vakantie boekt ontvangd u van ons een uitgebreide paklijst met ons advies wat mee te nemen. Een paar goede wandelschoenen en waterdichte kleding zijn natuurlijk onontbeerlijk als je gaat wandelen in Ierland. Wilt u die lijst nu toch al graag ontvangen stuur dan even een email en wij sturen die graag vrijblijvend aan u toe.

Walking Holiday Ireland 2022 © All Rights Reserved. | Privacy Policy