• Overzicht
 • Programma
 • Reis inclusief
 • Reis Exclusief
 • Testimonials
 • Book Nu

Individuele wandelvakanties in de heuvels van het Cooley schiereiland & Carlingford

Dit grensgebied, bekend als de Gullion / Cooley & Mourne Mountains ligt precies halverwege, en slechts één uur van, de luchthavens van Dublin en Belfast. Dit spectaculaire wandelgebied op het grens-gebied van de Ierse Republiek en Noord-Ierland was lange tijd verborgen voor wandelaars.

Sinds het vrede is, wordt het door wandelaars ontdekt; Slieve Gullion, Cooley Peninsula en de Mourne Mountains, stuk voor stuk wandelparadijsjes met niet te hoge bergen, rijke natuur en overal Ierse vriendelijk- en gastvrijheid. Hier kunt u wandelen in het land van de legenden; Cú Chulainn en Queen Maeve, de hunebedden, Cairns en de geschiedenis zien en betoverd worden door de uitzichten over met heide bedekte bergen, groene valleien, rivieren, meren en natuurlijk de zee.

De reis hier naartoe is simpel: boek een vlucht naar Dublin of Belfast en neem de bus naar Dundalk naar uw eerste B&B. Privé transfers van de luchthaven zijn ook mogelijk.

Programma 5/6 dagen:

 • Dag 1 Aankomst in Dundalk/Blackrock.
 • Dag 2 Wandeling van Ravensdale forest naar Lumpers, Cooley Peninsula. Wandeltocht 12km.
 • Dag 3 Wandel van Lumpers naar Carlingford. Wandeltocht 16km.
 • Dag 4 Keuze uit rondwandeling vanuit Carlingford. Wandeltocht: 8-16 km
 • Dag 5 Vertrek vanuit Carlingford.
 • Extra Dag: 6 (Tweede dag) Neem openbaar vervoer (bus/trein) voor een stadsbezoek aan Dublin en/of Belfast. Stay an extra day in Carlingford and chose from the multipl hikes available from the village.

Itineraries

Dag 1

Aankomst in Ierland

Arriveer bij de eerste accommodatie in Blackrock / Dundalk in County Louth. Wij adviseren om op Dublin aan te vliegen sinds er elk uur een bus (100x) richting Dundalk gaat.

Dag 2

Van Ravensdale naar Lumpers / Cooley Peninsula

Transfer van uw B&B en naar het startpunt van de wandeling gebracht in Ravensdale Forest. Via de top van Black Mountain en langs de heuvelrug aan de westzijde van de Cooley Mountains naar de Lumpers en eindigt bij de B&B voor de nacht. Tijdens deze wandeling heeft u mooi uitzicht over Slieve Gullion, de Mourne Mountains en vaak, met goed zicht, de Dublin Mountains naar het zuiden. Wandeling: Ravensdale Forest – Lumpers 12Km. op bospaden, heide en veen

Dag 3

Rondwandeling Slieve Gullion

Privé transfer van uw B&B en naar en van het startpunt van de rond wandeling gebracht bij Slieve Gullion. De berg van Slieve Gullion wordt vele malen benoemd als Sliabh Cuilinn in de oude Ierse legendarische strijd, ‘The Cattle raid of Cooley’. Een aantal kilometer ten westen van de Cooley Mountains, ligt het net over de grens in Noord-Ierland. Gullion, samen met de Cooley Mountains, is van vulkanische oorsprong. Het is 573 meter op zijn hoogste punt. Er is een meer op de top van de berg, bekend als de “Lake of Sorrow ‘, of meer van de heks ‘Calliag Beara’s’. Er zijn twee Cairns (Hunebedden) aan weerszijden van het meer. De zuidelijke Cairns is op 570m de hoogste overgebleven passage graf in Ierland. Dit is een oude streek waar mensen al meer dan 6000 jaar hun sporen hebben nagelaten in steen, Hunebedden, grafkamers en Cairns. Wandeltocht: Rond wandeling Slieve Gullion 14Km. (4 uur) op landwegen, heide en veen (mogelijk nat ondervoet).

Dag 4

Van Lumpers naar Carlingford

Wandeltocht vanuit de Lumpers naar het middeleeuwse vissersdorpje Carlingford. Na de eerste heuvelrug wandelt u door een mooie vallei met voornamelijk schapen-boeren. Je eindigt bij uw B&B in Carlingford. Carlingford is een ideale plaats om de vakantie met één of twee nachten te verlengen. Wij hebben diverse extra lokale wandelingen beschikbaar). Wandeltocht: Lumpers – Carlingford 16-18Km. variërend op bospaden, heide en veen

Dag 5

Wandelen vanuit Carlingford

Het middeleeuwse dorp Carlingford is een wandel paradijs vanuit U B&B zijn er verschillende wandelingen mogelijk. Of geniet van de sfeer in het dorp, de winkeltjes Pubs en restaurants. Carlingford is niet alleen beroemd vanwege zijn middeleeuwse kastelen en ruïnes maar toch ook vooral om zijn geweldige restaurants en de befaamde Oesters. Wandeltocht: Diverse mogelijkheden van 8 tot 20km.

Dag 6

Wandelen vanuit Carlingford

Aangezien Carlingford een uitermate geschikte wandel-basis is nemen we het ervan en genieten we van een extra wandel dag vanuit dit idyllische dorp. Wandeltocht: Diverse mogelijkheden van 8 tot 20km.

Dag 7

Vertrek vanuit Carlingford

Vertrek vanuit Carlingford met openbaar vervoer.

Deze individuele trektocht is inclusief:

 • Zorgvuldig geselecteerde, gastvrije accommodaties
 • Dagelijks vertrekken
 • Bagagevervoer op wandeldagen
 • Veelomvattende routebeschrijvingen en kaarten
 • 24/7 lokale ondersteuning
 • Lokale expertise, kennis en advies over bezienswaardigheden en waar te eten/drinken
 • Op verzoek is extra nacht(en) boeken mogelijk
 • Op maat gemaakt voor jouw wensen
 • Volledige info voor vertrek, om je goed voor te bereiden op uw wandelvakantie

Niet inbegrepen in de trektocht:

 • Vluchten
 • Avondmaaltijden
 • Reis- & Bagage verzekering
 1. :

  Nice company, everything was well organised. Beautiful walking tours

  Luuk Henselmans, Belgium

  Reply
 2. :

  After our first night in Dundalk and a full Irish Breakfast, we did a lovely hike from Ravensdale forest to the Lumpers. After the 2nd night and another filling breakfast, we walked across the beautiful Cooley peninsula to the picturesque village of Carlingford on the coast where our bags were waiting in another superb B%B.
  And a perfect place for a hike around. Also for fun and good food is taken care of. So we’ve taken one more day.

  In summary, a beautiful country, incredibly friendly and polite people and an excellent organisation.

  Reply
 3. :

  As a couple, we enjoyed a beautiful walking holiday this summer organised by Cliff Wayenberg of Walking Holiday Ireland. The six days of walking in the Dundalk area, Carlingford and the Mourne Mountains were a good combination of different types of scenery, from easy walking to steep climbings. Walking distances each day a bit longer and a bit more difficult, giving it a nice challenge every day. B&Bs located in towns with lots to see and to do in the evening, and all with very enthusiastic hosts, willing to fulfil all wishes. We stayed two nights in each B&Bs, which gives good opportunity to learn more about a city and the B&Bs

  In summary: Very well organized, well balanced and beautiful holiday!

  Reply

Add a review

 • Wandelvakantie
  Min. aantal gasten
  Max aantal gasten
  Prijs
   
 • Pricing Name: 4 Dagen / 3 Nachten
  Min. aantal gasten Geen limit
  Max aantal gasten Geen limit
  prijs: € 439 € 309 /Persoon
 • Pricing Name: 5 Dagen / 4 Nachten
  Min. aantal gasten Geen limit
  Max aantal gasten Geen limit
  prijs: € 499 € 359 /Persoon
 • Pricing Name: 7 Dagen / 6 Nachten
  Min. aantal gasten Geen limit
  Max aantal gasten Geen limit
  prijs: € 659 € 489 /Persoon