• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Reis inclusief
 • Wandel Info.
 • Testimonials
 • Book Nu

Het schiereiland Dingle in het zuidwesten van Ierland

Er is in West-Europa geen ander landschap met dezelfde dichtheid en verscheidenheid aan archeologische monumenten.

 Deze bergachtige landtong, die uitsteekt in de Atlantische Oceaan, heeft gedurende minstens 6000 jaar verschillende volken en invloeden gehad. Vanwege de afgelegen ligging en het ontbreken van gespecialiseerde landbouw is er een opmerkelijk behoud van meer dan 2000 monumenten.

Het is onmogelijk om het schiereiland Dingle te bezoeken en niet onder de indruk te raken van het archeologische erfgoed, dat varieert van de prehistorie en de vroegchristelijke periode tot de middeleeuwen.

Waarom zou je de Dingle Way moeten bewandelen?

Overal in de regio zijn er in alle richtingen prachtige uitzichten. Ongelooflijk groene weiden strekken zich uit zover het oog reikt en zijn behalve kleine kuddes schapen of geiten leeg.

Bij bijna elke bocht zijn er spectaculaire uitzichten op met mist bedekte bergen en woeste stukken onbewoonbare kustlijn, waar door de eeuwen heen door de beukende golven van de Atlantische Oceaan diepe kloven zijn uitgesleten.

Het puntje van het schiereiland, ten westen van de stad Dingle, is een bolwerk van de Ierse taal en vele tradities en gebruiken zijn hier, samen met de taal, bewaard gebleven. Dit is een heerlijke wandeling van een week en onderweg zul je echt genieten van veel goede Ierse jovialiteit.

Deze reis begint in Tralee, een uitstekend startpunt voor onze verkenning van het schiereiland Dingle. Terwijl je langs de voet van de Slieve Mish Mountains naar het westen wandelt, zul je je volgende nacht in het dorp Camp doorbrengen. Je gaat dan naar het zuidwesten en steekt het schiereiland over om bij het dorp Annascaul aan de Dingle Bay te komen. Je derde dag wandelen brengt je naar de mooie vissershaven van Dingle, waar je twee nachten zult verblijven. Vanaf hier verken je het spectaculaire voorgebergte op Slea Head, met uitzicht op de Blasket-eilanden aan de meest westelijke punt van Europa.

De Dingle Way wandelroute

Vanuit Dingle ga je vervolgens terug naar het afgelegen dorp Cloghane aan de voet van de Mount Brandon aan de noordkant van het schiereiland. De laatste wandeling brengt je over de centrale bergketen terug naar het dorp Annascaul. De dagelijkse etappes voeren je dwars door het land, door heuvelachtige landschappen en soms zelfs door een drassig landschap. Tijdens de week ervaar je een woest berglandschap samen met pittoreske kustdorpen.

Deze wandeltocht kan geboekt worden als 8-dagen of 5-dagen en bovendien worden aangepast naar uw eigen wensen met onderstaande opties.

Opties voor de wandeltocht

Als je je wandelvakantie wilt verlengen, dan raden wij je de volgende extra dagen aan, die geschikt zijn voor rustdagen of om een beetje meer wandelen aan jouw vakantie toe te voegen: Dag 1: blijf in Tralee voor een extra nacht en geniet van enkele van de vele spannende en historische bezienswaardigheden in dit gebied en maak van deze gelegenheid gebruik om te kunnen genieten van een bezoek aan het National Folk Theatre, Siamsa Tíre.

Dag 3: blijf in Annascaul en maak een aantal van die glorieuze bergwandelingen in dit gebied, zoals naar Maghanaboe of over Acres Hill. Breng een ontspannende dag door in de geboorteplaats van Tom Crean, de legendarische ontdekkingsreiziger, die deelnam aan expedities op het Antarctische continent.

Dag 5: blijf in Dingle en volg een deel van de Dingle Way rond de prachtige baai van Smerwick Harbour onder Sybil Head, de Three Sisters en verder naar Ballydavid. Als alternatief kun je een extra dag gebruiken om een tochtje te maken naar het eiland Great Blasket.

Dag 6: blijf één of twee extra nachten in Cloghane en geniet van de bewegwijzerde wandelingen in dit gebied: volg in de voetsporen van pelgrims om de heilige Mt. Brandon te beklimmen of verken de rijkdom aan archeologische vindplaatsen in de vallei van Lough Adoon.

Informeer hiernaar bij het boeken en we kunnen de nieuwe reserveringen en het transport, dat nodig is om deze opties te kunnen doen, organiseren.

Itineraries

Dag 1

Aankomst in Tralee

Bij aankomst in jouw eerste guesthouse geeft jouw gastvrouw jou het gedetailleerde volledige informatiepakket. Ze kan je ook informatie geven over de restaurants of pubs in de buurt om een hapje te eten en waar je mogelijk naar muziek kunt luisteren.
Om op deze bestemming te komen, kun je gebruikmaken van de luchthavens van Kerry, Dublin, Cork of Shannon of je kunt voor een bus- en/of treinverbinding kiezen, die je het hele jaar door naar Tralee kunnen brengen.

Dag 2

Tralee naar Camp

Verlaat je guesthouse en loop vanaf daar over kleine landweggetjes naar de Dingle Way. Je volgt deze route met op de achtergrond de Slieve Mish Mountains voordat je op de weg komt, wat ooit een oude weg naar Dingle was. Je passeert een fascinerend 12e-eeuws oratorium en gaat vervolgens verder naar het dorp Camp.
Details over de wandeling: afstand: 16km. Duur: 5 uur. Max. hoogte: 250m. Rotsachtige en modderige bergpaden en grasgebied.

Dag 3

Camp naar Annascaul

Deze wandeling neemt je mee door een fascinerend deel van het veenmoeras waar nog steeds veel mensen hun extra brandstof voor de winter komen steken. We steken de zuidkant van het schiereiland over en komen, voordat we het binnenland in gaan naar het dorp Annascaul voor jouw overnachting, aan bij het prachtige Inch Beach.
Wandeling: afstand: 17km. Duur: 5 uur. Max. hoogte: 200m. De route gaat eerst over rustige landweggetjes en gaat vervolgens door grasgebieden en eindigt uiteindelijk op de weg.

Dag 4

Annascaul naar Dingle

Als je het dorp Annascaul verlaat, ga je op weg naar de stad Dingle. De route loopt door Minard, met zijn 16e-eeuwse kasteel en het dorp Lispole. Je neemt dan oude, smalle landweggetjes door Lisdargan en Ballingarraun voordat de route aansluit op de oude militaire route onder de Connor Pass en verder Dingle in. Je overnacht in Dingle.
Wandeling: 21km. Duur: 6 uur. Max. hoogte: 300m. Je zult over landweggetjes, grasgebieden en een stukje over de weg lopen. Het dragen van laarzen is hier essentieel.

Dag 5

Dingle naar Dunquin

Jouw route vandaag begint net buiten Dingle, langs het vroeg-christelijke Kilcolman en verder naar het glorieuze strand van Ventry. Vanaf hier maak je een mooie en zeer historische wandeling rond Slea Head, waarbij Dunquin de eindbestemming is. Deze wandeling biedt een kans om de ‘bijenkorfhutten’ van dichtbij te zien en biedt ook een volledig zicht op de Blasket-eilanden. Je overnacht in Dingle.
wandeling: afstand: 19km. Duur: 5,5 uur. Max. hoogte: 350m. Je zult over rotsachtige paden en grasgebieden, het strand en een stukje weg lopen. Het dragen van laarzen is hier essentieel

Dag 6

Your Plan

Transfer naar het kleine gehucht Tiduff. Loop vanaf hier langs een oude militaire weg naar de oostkant van het Brandon Massif en je eindbestemming is het dorp Cloghane. Dit is een afgelegen maar spectaculaire wandeling, vol met geschiedenis en je gaat door een gebied dat alleen te voet bereikbaar is. Je overnacht in Cloghane.
Details over de wandeling: afstand: 22km. Duur: 6,5 uur. Max. hoogte: 650m. Je gaat over grasgebieden en bergpaden en sommige gebieden zullen rotsachtige gedeelten hebben. Er zijn ook stukken van de route die over grindpaden en de weg lopen. Het dragen van laarzen is hier essentieel.

Dag 7

Cloghane naar Annascaul

Vandaag maak je een prachtige wandeling van noord naar zuid over het schiereiland Dingle, langs een spectaculair oud boerenpad. Je loopt over het plateau en passeert onderweg een dorp dat verlaten werd door de hongersnood en het meer van Annascaul. Je daalt ook af naar het dorp Annascaul, waar je zult overnachten.
Details over de wandeling: afstand: 14km. Duur: 5 uur. Max. hoogte: 375m. Je loopt over grasgebieden en bergpaden met enkele rotsachtige stukken en het kan er vochtig zijn. Het dragen van laarzen wordt sterk aanbevolen.

Dag 8

Vertrek vanuit Annascaul

Vertrek met het openbaar of particulier vervoer van Annascaul naar de stad Tralee. Vanuit Tralee zijn er verbindingen per bus en trein naar Cork, Limerick, Shannon of Dublin.

Wat is in onze wandelvakanties inbegrepen?

 •     Zorgvuldig geselecteerde gastvrije B&B-accommodaties, die door een familie wordt gerund.
 •     Comfortabele slaapkamers met eigen badkamer.*
 •     Een volledig Iers ontbijt om jouw motor draaiende te houden.
 •     Gratis bagagetransfers.
 •     Gedetailleerde kaarten en aantekeningen over de route, zodat je nooit verdwaalt.
 •     Lokaal advies over plaatsen om te bezoeken en waar je lekker kunt eten.**
 •     Volledige informatie vóór vertrek, zodat je je kunt voorbereiden op jouw wandelvakantie.
 •     Waterdichte kaarthoes om jouw documenten droog te houden.
 •     Extra overnachting(en) kunnen op aanvraag worden geboekt.
 •     Heb je informatie nodig over lokale transportmogelijkheden? Wij helpen je graag verder!
 •     Lokale contactpersoon voor noodgevallen, waar je 24/7 terecht kunt.

Wat is er niet inbegrepen?

 •     Jouw vluchten
 •     Reis- en bagageverzekering
 •     Lunches/avondmaaltijden
 •     * Tenzij we al volgeboekt zijn, proberen we een eigen badkamer voor jou veilig te stellen.
 •     ** Je hebt de mogelijkheid om elke dag picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Als je op een afgelegen locatie verblijft, zal de B&B-eigenaar op verzoek een smakelijke verrassing voor jou bereiden.

Accommodatie Dingle Way

Tijdens jouw begeleide wandelvakantie in Ierland, word je ondergebracht in lokale guesthouses (B&B’s) die door een gezin worden gerund of in kleine familiehotels, waar je een vriendelijk welkom en huiselijk comfort zult ervaren. Al onze accommodaties zijn goedgekeurd door Bord Failte – de Irish Tourist Board of de Northern Ireland Tourism Board en hebben minimaal 3 sterren. De tweepersoonskamers hebben een tweepersoonsbed of twee aparte bedden en de driepersoonskamer heeft drie slaapplaatsen. Op aanvraag zijn ook eenpersoonskamers beschikbaar. Alle kamers hebben, indien mogelijk, een eigen badkamer.

Heb je nog iets anders nodig?

Bij Walking Holiday Ireland zijn we er trots op om een unieke ervaring te bieden, waarbij we alle details van jouw reis verzorgen. Hierdoor kun jij je volledig in het Ierse landschap en de Ierse cultuur onderdompelen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je nog aanvullende vereisten of behoeften hebt en wij zullen dan proberen om deze zo goed mogelijk te leveren.

No details found.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Het schiereiland Dingle”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Dingle 8-dagen
  Start
  End
  1 - 8 Pax
   
  Available Seats: 8

  Adult ( 1 - 8 Pax ) 749.00 /Person

  - +

  Trip Extras:

  Éénpersoons slaapkamer (8 dagen)
  € 200.00 / unit

  Éénpersoons slaapkamer, indien met meerdere gasten (8 dagen)

  Learn More
  Alleen reizen (8 dagen)
  € 350.00 / unit

  Toeslag Single Traveller (8 dagen)

  Learn More
 • Pricing Name Dingle 8-dagen
  Start
  End
  1 - 8 Pax
   
  Available Seats: 8

  Adult ( 1 - 8 Pax ) 499.00 /Person

  - +

  Trip Extras:

  Éénpersoons slaapkamer (8 dagen)
  € 200.00 / unit

  Éénpersoons slaapkamer, indien met meerdere gasten (8 dagen)

  Learn More
  Alleen reizen (8 dagen)
  € 350.00 / unit

  Toeslag Single Traveller (8 dagen)

  Learn More