• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Reis inclusief
 • Wandelingen
 • Beoordelingen
 • Vragen
 • Downloads
 • Book Nu

Dingle Way wandeltocht 8 dagen

Vanuit Dingle ga je vervolgens terug naar het afgelegen dorp Cloghane aan de voet van de Mount Brandon aan de noordkant van het schiereiland. De laatste wandeling brengt je over de centrale bergketen terug naar het dorp Annascaul. De dagelijkse etappes voeren je dwars door het land, door heuvelachtige landschappen en soms zelfs door een drassig landschap. Tijdens de week ervaar je een woest berglandschap samen met pittoreske kustdorpen.

Deze wandeltocht kan geboekt worden als 8-dagen of 5-dagen en bovendien worden aangepast naar uw eigen wensen met onderstaande opties.

Opties voor de wandeltocht

Als je je wandelvakantie wilt verlengen, dan raden wij je de volgende extra dagen aan, die geschikt zijn voor rustdagen of om een beetje meer wandelen aan jouw vakantie toe te voegen: Dag 1: blijf in Tralee voor een extra nacht en geniet van enkele van de vele spannende en historische bezienswaardigheden in dit gebied en maak van deze gelegenheid gebruik om te kunnen genieten van een bezoek aan het National Folk Theatre, Siamsa Tíre.

Dag 3: blijf in Annascaul en maak een aantal van die glorieuze bergwandelingen in dit gebied, zoals naar Maghanaboe of over Acres Hill. Breng een ontspannende dag door in de geboorteplaats van Tom Crean, de legendarische ontdekkingsreiziger, die deelnam aan expedities op het Antarctische continent.

Dag 5: blijf in Dingle en volg een deel van de Dingle Way rond de prachtige baai van Smerwick Harbour onder Sybil Head, de Three Sisters en verder naar Ballydavid. Als alternatief kun je een extra dag gebruiken om een tochtje te maken naar het eiland Great Blasket.

Dag 6: blijf één of twee extra nachten in Cloghane en geniet van de bewegwijzerde wandelingen in dit gebied: volg in de voetsporen van pelgrims om de heilige Mt. Brandon te beklimmen of verken de rijkdom aan archeologische vindplaatsen in de vallei van Lough Adoon.

Informeer hiernaar bij het boeken en we kunnen de nieuwe reserveringen en het transport, dat nodig is om deze opties te kunnen doen, organiseren.

Itineraries

Dag 1

Aankomst in Tralee

Bij aankomst in jouw eerste guesthouse geeft jouw gastvrouw jou het gedetailleerde volledige informatiepakket. Ze kan je ook informatie geven over de restaurants of pubs in de buurt om een hapje te eten en waar je mogelijk naar muziek kunt luisteren.
Om op deze bestemming te komen, kun je gebruikmaken van de luchthavens van Kerry, Dublin, Cork of Shannon of je kunt voor een bus- en/of treinverbinding kiezen, die je het hele jaar door naar Tralee kunnen brengen.

Dag 2

Tralee naar Camp

Verlaat je guesthouse en loop vanaf daar over kleine landweggetjes naar de Dingle Way. Je volgt deze route met op de achtergrond de Slieve Mish Mountains voordat je op de weg komt, wat ooit een oude weg naar Dingle was. Je passeert een fascinerend 12e-eeuws oratorium en gaat vervolgens verder naar het dorp Camp.
Details over de wandeling: afstand: 16km. Duur: 5 uur. Max. hoogte: 250m. Rotsachtige en modderige bergpaden en grasgebied.

Dag 3

Camp naar Annascaul

Deze wandeling neemt je mee door een fascinerend deel van het veenmoeras waar nog steeds veel mensen hun extra brandstof voor de winter komen steken. We steken de zuidkant van het schiereiland over en komen, voordat we het binnenland in gaan naar het dorp Annascaul voor jouw overnachting, aan bij het prachtige Inch Beach.
Wandeling: afstand: 17km. Duur: 5 uur. Max. hoogte: 200m. De route gaat eerst over rustige landweggetjes en gaat vervolgens door grasgebieden en eindigt uiteindelijk op de weg.

Dag 4

Annascaul naar Dingle

Als je het dorp Annascaul verlaat, ga je op weg naar de stad Dingle. De route loopt door Minard, met zijn 16e-eeuwse kasteel en het dorp Lispole. Je neemt dan oude, smalle landweggetjes door Lisdargan en Ballingarraun voordat de route aansluit op de oude militaire route onder de Connor Pass en verder Dingle in. Je overnacht in Dingle.
Wandeling: 21km. Duur: 6 uur. Max. hoogte: 300m. Je zult over landweggetjes, grasgebieden en een stukje over de weg lopen. Het dragen van laarzen is hier essentieel.

Dag 5

Dingle naar Dunquin

Jouw route vandaag begint net buiten Dingle, langs het vroeg-christelijke Kilcolman en verder naar het glorieuze strand van Ventry. Vanaf hier maak je een mooie en zeer historische wandeling rond Slea Head, waarbij Dunquin de eindbestemming is. Deze wandeling biedt een kans om de ‘bijenkorfhutten’ van dichtbij te zien en biedt ook een volledig zicht op de Blasket-eilanden. Je overnacht in Dingle.
wandeling: afstand: 19km. Duur: 5,5 uur. Max. hoogte: 350m. Je zult over rotsachtige paden en grasgebieden, het strand en een stukje weg lopen. Het dragen van laarzen is hier essentieel

Dag 6

Your Plan

Transfer naar het kleine gehucht Tiduff. Loop vanaf hier langs een oude militaire weg naar de oostkant van het Brandon Massif en je eindbestemming is het dorp Cloghane. Dit is een afgelegen maar spectaculaire wandeling, vol met geschiedenis en je gaat door een gebied dat alleen te voet bereikbaar is. Je overnacht in Cloghane.
Details over de wandeling: afstand: 22km. Duur: 6,5 uur. Max. hoogte: 650m. Je gaat over grasgebieden en bergpaden en sommige gebieden zullen rotsachtige gedeelten hebben. Er zijn ook stukken van de route die over grindpaden en de weg lopen. Het dragen van laarzen is hier essentieel.

Dag 7

Cloghane naar Annascaul

Vandaag maak je een prachtige wandeling van noord naar zuid over het schiereiland Dingle, langs een spectaculair oud boerenpad. Je loopt over het plateau en passeert onderweg een dorp dat verlaten werd door de hongersnood en het meer van Annascaul. Je daalt ook af naar het dorp Annascaul, waar je zult overnachten.
Details over de wandeling: afstand: 14km. Duur: 5 uur. Max. hoogte: 375m. Je loopt over grasgebieden en bergpaden met enkele rotsachtige stukken en het kan er vochtig zijn. Het dragen van laarzen wordt sterk aanbevolen.

Dag 8

Vertrek vanuit Annascaul

Vertrek met het openbaar of particulier vervoer van Annascaul naar de stad Tralee. Vanuit Tralee zijn er verbindingen per bus en trein naar Cork, Limerick, Shannon of Dublin.

Wat is inbegrepen bij onze Wandelvakanties?

 • Zorgvuldig geselecteerde, door een familie gerunde en gastvrije B&B accommodatie.
 • Comfortabele slaapkamers met eigen badkamer.*
 • Een volledig Iers ontbijt om uw motoren draaiende te houden.
 • Gratis bagage vervoer.
 • Gedetailleerde kaarten en route beschrijvingen zodat u nooit verdwaalt.
 • Lokaal advies over plaatsen om te bezoeken en waar te eten.**
 • Volledige informatie voor vertrek om u voor te bereiden op uw wandelvakantie.
 • Extra nacht(en) accommodatie geboekt op aanvraag.
 • Informatie nodig over lokale vervoersmogelijkheden? We helpen u graag!
 • 24×7 lokale contactpersoon voor noodgevallen.

Wat is niet inbegrepen?

 • Uw vluchten
 • Reis- en bagageverzekering
 • Lunches / Avondmaaltijden

* Tenzij al volgeboekt, in dat geval zullen we proberen een privébadkamer te beveiligen.

** U heeft elke dag de mogelijkheid om picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Verblijft u op een afgelegen locatie, dan maakt de uw gastvrouw of heer op verzoek een smakelijke verrassing voor u klaar.

Accommodatie

Tijdens uw individuele wandelvakantie in Ierland wordt u ondergebracht in lokale familie gerunde pensions (B&B’s) of kleine familiehotels, waar u een vriendelijk welkom en huiselijk comfort zult ervaren. Al onze accommodaties zijn goedgekeurd door Bord Failte – de Irish Tourist Board of de Northern Ireland Tourism Board en hebben minimaal 3 sterren. De kamers hebben eigen badkamer en eenpersoonskamers, of kamers met bedden apart zijn ook beschikbaar op aanvraag.

Iets anders nodig?

Bij Walking Holiday Ireland zijn we trots op het bieden van een unieke ervaring waarbij we voor alle details van uw reis zorgen. Hierdoor kun je je helemaal onderdompelen in het Ierse landschap en de cultuur. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u aanvullende vereisten of behoeften heeft en we zullen ons best doen om deze zo goed mogelijk te vervullen.

No details found.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Dingle Way wandelvakantie 8 dagen”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hoe moeilijk zijn jullie wandelvakanties?

Wij hebben wandeltochten voor iedere wandelaar, van jong tot oud en van ervaren tot beginnend. Onze wandelingen in Ierland zijn ingedeeld in drie categorieën: licht, normaal en uitdagend. De indeling is gebaseerd op afstand, moeilijkheid, hoogteverschil en vereiste ervaring. Lees hier meer over onze wandelingen en benodigde voorbereiding.

 

Kan ik makkelijk een extra overnachting boeken?

Je kunt iedere wandelvakantie uitbreiden met extra overnachtingen voor, na of tijdens de tocht. Wij selecteren voor jou de leukste plekken en de beste adressen. Tijdens de Wicklow Way is het bijvoorbeeld heel populair om een paar dagen Dublin er bij te pakken.

 

Waar overnacht ik in Ierland?

Wij werken samen met gastvrije B&B accommodatie en kleine familie hotels en pensions. Deze zijn alle persoonlijk door onse geselcteerd voor hun gastvrijheid, ligging aan de wandelroute en authenciteit. Omdat wij zo nauw samenwerken met onze partners weten zij precies wat nodig is om uw vakantie exra bijzonder te maken.

 

Hoe is het eten in Ierland?

Ontbijt is inbegrepen in de prijs en lunchpakketten zijn verkrijgbaar in bijna alle accommodaties op verzoek. Wij adviseren je graag op de beste restaurants & gezelligste pubs in de regio. Vegetariërs (inclusief diegenen die vis eten) worden bediend, maar dit moet worden aangegeven op uw boekingsformulier.

 

Moet ik een reisverzekering afsluiten voor onze wandelvakantie in Ierland?

Heb je geen doorlopende reisverzekering, dan adviseren we je een reis- en eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Hoe boek ik een wandelvakantie in Ierland?

Je boekt de door jou gekozen wandelvakantie eenvoudig en snel via ons digitale boekingsformulier. Klik hier voor meer informatie over het reservering process.

 

Regent het in Ierland echt zo vaak?

Nee, maar nog niet overtuigd? Op de volgende pagina vind u meer informatie over het Ierse weer.

 

Wat moet ik meenemen voor een wandelvakantie?

Wanneer u uw vakantie boekt ontvangd u van ons een uitgebreide paklijst met ons advies wat mee te nemen. Een paar goede wandelschoenen en waterdichte kleding zijn natuurlijk onontbeerlijk als je gaat wandelen in Ierland. Wilt u die lijst nu toch al graag ontvangen stuur dan even een email en wij sturen die graag vrijblijvend aan u toe.

Want to send trip information to others?

 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Dingle 8-dagen
  Start
  End
  1Pax - No size limit
   

  Per persoon ( 1 Pax - No size limit. ) 749 0 /Person

  - +