• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Reis inclusief
 • Wandelingen
 • Beoordelingen
 • Book Nu
 • Vragen

Cooley & Mourne Mountains 8 dagen, Wandelvakantie met baggage vervoer

Alles wat Ierland te bieden heeft komt aan bod bij deze wandeltocht aan de oostkust van Ierland. Groene heuvels, kustwandelingen, ruïnes en kastelen tot gezellige pubs en winkeltjes in het middeleeuwse vissers dorpje Carlingford. De tocht voert verder via de spectaculaire Mourne Mountains naar Newcastle.

De Cooley & Mourne Mountains liggen aan op de grens in het oosten van Ierland en Noord Ierland. Het schiereiland van Cooley ligt in het zuiden en de Mourne Mountains in het noorden. Deze regio, ook wel Mourne Cooley Gullion genoemd is een Europees geo-toerisme project en de Mourne Mountains heeft de status AONB (Area of Outstanding Natural Beauty).

Cooley & Mourne Mountains 8 dagen

Individuele wandeltocht met bagage vervoer, logie en ontbijt

Opties:

 • Extra dag  Dundalk voor een bezoek aan Dublin of Belfast
 • Extra dag Carlingford en/of Newcastle
 • Privé luchthaven transfer

Itineraries

Dag 1

Aankomst in Ierland.

Aankomst bij eerste B&B in Blackrock of Dundalk. Hier ontvang je het volledige informatie pakket met wandelbeschrijvingen en wandelkaarten. Je krijgt van je gastheer/vrouw ook advies waar je ’s avonds het beste kunt eten en drinken.

Dag 2

Ravensdale – Lumpers / Cooley Peninsula

Transfer van uw B&B en naar het startpunt van de wandeling gebracht in Ravensdale Forest. Via de top van Black Mountain en langs de heuvelrug aan de westzijde van de Cooley Mountains naar de Lumpers. Tijdens deze wandeling heeft u mooi uitzicht over Slieve Gullion, de Mourne Mountains en vaak, met goed zicht, de Dublin Mountains naar het zuiden. Prive transfer terug naar B&B in Blackrock / Dundalk.

Wandeling: Ravensdale Forest – Lumpers 12Km. op bospaden, heide en veen

Dag 3

Lumpers – Carlingford

U wandelt vandaag vanuit de Lumpers naar het middeleeuwse Carlingford. Na de eerste heuvelrug wandelt u door een mooie vallei met voornamelijk schapen-boeren. U eindigt bij uw B&B in Carlingford. Carlingford is een ideale plaats om de vakantie met één of twee nachten te verlengen. Wij hebben diverse extra lokale wandelingen beschikbaar).

Wandeling: Lumpers – Carlingford 16-18Km. variërend op bospaden, heide en veen

Dag 4

Ontdek Middeleeuws Carlingford

Het middeleeuwse dorp Carlingford is een wandel paradijs vanuit U B&B zijn er verschillende wandelingen mogelijk. Of geniet van de sfeer in het dorp, de winkeltjes Pubs en restaurants. Carlingford is niet alleen beroemd vanwege zijn middeleeuwse kastelen en ruïnes maar toch ook vooral om zijn geweldige restaurants en de befaamde Oesters.

Wandeling: Diverse mogelijkheden van 8 tot 20km.

Dag 5

Mourne Way Deel 1: Rostrevor – Spelga

Transfer naar Rostrevor en vervolgens via de Mourne Way de Mourne Mountains in. Deze wandeling geeft een mooi en gevarieerd beeld van wat de Mourne Mountains te bieden heeft, van bospaden en heide tot ruige bergen, u ontdekt het vandaag allemaal. Aan het einde wordt u opgehaald en naar uw hostel gebracht in Attical, een klein dorpje midden in de Mournes. Wederom is Attical een uitstekende plaats om een extra overnachting te regelen aangezien er diverse schitterende en uitdagende wandelingen beschikbaar zijn.

Wandeling: Rostrevor – Deerpark 17km, voornamelijk over bospaden, heide en veen

Dag 6

Wandeling Mourne Mountains

Er zijn vanuit Attical meerdere schitterende wandelingen mogelijk en met gebruik van de Rambler bus in de zomermaanden zijn de Mourne Mountains in zijn geheel te bereiken. Wandelbeschrijvingen zijn voor deze dag in het Engels.

Wandeling: Diverse mogelijkheden, voornamelijk over bergpaden, heide en veen

Dag 7

Mourne Way Deel 2 van Spelga naar Newcastle

Transfer naar het beginpunt van de wandeling verder langs de noordrand van de Mourne Mountains en door het schitterende bos van Tollymore Forest Park. U overnacht de laatste nacht naast het bos van Tollymore en een paar kilometer buiten Newcastle met een grote variatie aan restaurants en pubs. Deze wandeling zal u zeker inspireren om snel terug te komen en meer mooie wandelingen in deze omgeving te maken.

Wandeling: Spelga / Deerpark – Newcastle 18km, voornamelijk over bospaden, heide en veen

Dag 8

Departure from Newcastle

Vertrek uit Newcastle.

Wat is inbegrepen bij onze Wandelvakanties?

 • Zorgvuldig geselecteerde, door een familie gerunde en gastvrije B&B accommodatie.
 • Comfortabele slaapkamers met eigen badkamer.*
 • Een volledig Iers ontbijt om uw motoren draaiende te houden.
 • Gratis bagage vervoer.
 • Gedetailleerde kaarten en route beschrijvingen zodat u nooit verdwaalt.
 • Lokaal advies over plaatsen om te bezoeken en waar te eten.**
 • Volledige informatie voor vertrek om u voor te bereiden op uw wandelvakantie.
 • Extra nacht(en) accommodatie geboekt op aanvraag.
 • Informatie nodig over lokale vervoersmogelijkheden? We helpen u graag!
 • 24x7 lokale contactpersoon voor noodgevallen.

Wat is niet inbegrepen?

 • Uw vluchten
 • Reis- en bagageverzekering
 • Lunches / Avondmaaltijden

* Tenzij al volgeboekt, in dat geval zullen we proberen een privébadkamer te beveiligen.

** U heeft elke dag de mogelijkheid om picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Verblijft u op een afgelegen locatie, dan maakt de uw gastvrouw of heer op verzoek een smakelijke verrassing voor u klaar.

Accommodatie

Tijdens uw individuele wandelvakantie in Ierland wordt u ondergebracht in lokale familie gerunde pensions (B&B's) of kleine familiehotels, waar u een vriendelijk welkom en huiselijk comfort zult ervaren. Al onze accommodaties zijn goedgekeurd door Bord Failte – de Irish Tourist Board of de Northern Ireland Tourism Board en hebben minimaal 3 sterren. De kamers hebben eigen badkamer en eenpersoonskamers, of kamers met bedden apart zijn ook beschikbaar op aanvraag.

Iets anders nodig?

Bij Walking Holiday Ireland zijn we trots op het bieden van een unieke ervaring waarbij we voor alle details van uw reis zorgen. Hierdoor kun je je helemaal onderdompelen in het Ierse landschap en de cultuur. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u aanvullende vereisten of behoeften heeft en we zullen ons best doen om deze zo goed mogelijk te vervullen.

Niet inbegrepen:

 •  Vluchten
 •  Avondmaaltijden
 •  Reis- & Bagage verzekering
 1. Tineke Schutte-de Rijke:

  I was there with my eldest son. We loved the beautiful hills and coast, the Irish people (very kind and helpful) en de B&B’s we visited were nice and clean. Our hostesses prepared us a delicious breakfast every morning: that gave us the energy for our daily hikes

 2. Jan Borst:

  Cooley & the Mournes 8 days
  Our first organised walking holiday and we enjoyed every minute of it. Nice trails with beautiful views and very friendly people. When it was too dangerous, because of the heavy fog, to walk the trail as planned there were a lot of good alternatives.

  https://ie.trustpilot.com/users/59a669cb0000ff000ac1d8c4

 3. Walking Holiday Ireland:

  As a couple, we enjoyed a beautiful walking holiday this summer organised by Cliff Wayenberg of Walking Holiday Ireland. The six days of walking in the Dundalk area, Carlingford and the Mourne Mountains were a good combination of different types of scenery, from easy walking to steep climbings. Walking distances each day is a bit longer and a bit more difficult, giving it a nice challenge every day. B&B’s located in towns with lots to see and to do in the evening, and all with very enthusiastic hosts, willing to fulfil all wishes. We stayed two nights in each B&B, which gives good opportunity to learn more about a city and the B&B
  In summary: Very well organized, well balanced and beautiful holiday!

  Swab

 4. Walking Holiday Ireland:

  Dutch group nordic walkers enjoyed the very good organised week in Ireland
  With 15 nordic walkers, we arrived at the Ballymascanlon Hotel near Dundalk, a very good Hotel in the middle of a Golf course. The whole week we were transferred in a little bus with a private chauffeur. We walked four times (15 – 20 km), with and without Cliff, in the Cooley and Mourne Mountains in Ireland and North Ireland. One evening we met the real Irish musicians. And we eat in a real Irish steak restaurant, The last day we visit Dublin, where we stayed in the middle of the town, very nice. All was very good organised by Cliff Thanks!

  Els

Add a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Please wait...

Hoe moeilijk zijn jullie wandelvakanties?

Wij hebben wandeltochten voor iedere wandelaar, van jong tot oud en van ervaren tot beginnend. Onze wandelingen in Ierland zijn ingedeeld in drie categorieën: licht, normaal en uitdagend. De indeling is gebaseerd op afstand, moeilijkheid, hoogteverschil en vereiste ervaring. Lees hier meer over onze wandelingen en benodigde voorbereiding.

 

Kan ik makkelijk een extra overnachting boeken?

Je kunt iedere wandelvakantie uitbreiden met extra overnachtingen voor, na of tijdens de tocht. Wij selecteren voor jou de leukste plekken en de beste adressen. Tijdens de Wicklow Way is het bijvoorbeeld heel populair om een paar dagen Dublin er bij te pakken.

 

Waar overnacht ik in Ierland?

Wij werken samen met gastvrije B&B accommodatie en kleine familie hotels en pensions. Deze zijn alle persoonlijk door onse geselcteerd voor hun gastvrijheid, ligging aan de wandelroute en authenciteit. Omdat wij zo nauw samenwerken met onze partners weten zij precies wat nodig is om uw vakantie exra bijzonder te maken.

 

Hoe is het eten in Ierland?

Ontbijt is inbegrepen in de prijs en lunchpakketten zijn verkrijgbaar in bijna alle accommodaties op verzoek. Wij adviseren je graag op de beste restaurants & gezelligste pubs in de regio. Vegetariërs (inclusief diegenen die vis eten) worden bediend, maar dit moet worden aangegeven op uw boekingsformulier.

 

Moet ik een reisverzekering afsluiten voor onze wandelvakantie in Ierland?

Heb je geen doorlopende reisverzekering, dan adviseren we je een reis- en eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Hoe boek ik een wandelvakantie in Ierland?

Je boekt de door jou gekozen wandelvakantie eenvoudig en snel via ons digitale boekingsformulier. Klik hier voor meer informatie over het reservering process.

 

Regent het in Ierland echt zo vaak?

Nee, maar nog niet overtuigd? Op de volgende pagina vind u meer informatie over het Ierse weer.

 

Wat moet ik meenemen voor een wandelvakantie?

Wanneer u uw vakantie boekt ontvangd u van ons een uitgebreide paklijst met ons advies wat mee te nemen. Een paar goede wandelschoenen en waterdichte kleding zijn natuurlijk onontbeerlijk als je gaat wandelen in Ierland. Wilt u die lijst nu toch al graag ontvangen stuur dan even een email en wij sturen die graag vrijblijvend aan u toe.

Walking Holiday Ireland 2022 © All Rights Reserved. | Privacy Policy