Hieronder vind je de meest gestelde vragen over wandelvakanties in Ierland en natuurlijk de antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om je vraag te beantwoorden.

Hoe moeilijk zijn jullie wandelvakanties?

Wij hebben wandeltochten voor iedere wandelaar, van jong tot oud en van ervaren tot beginnend. Onze wandelingen in Ierland zijn ingedeeld in drie categorieën: licht, normaal en uitdagend. De indeling is gebaseerd op afstand, moeilijkheid, hoogteverschil en vereiste ervaring. Lees hier meer over onze wandelingen en benodigde voorbereiding.

Kan ik makkelijk een extra overnachting boeken?

Je kunt iedere wandelvakantie uitbreiden met extra overnachtingen voor, na of tijdens de tocht. Wij selecteren voor jou de leukste plekken en de beste adressen. Je hoort ook vooraf wat de extra kosten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat moet ik allemaal meenemen op mijn wandelvakantie in Ierland

Paklijst voor een wandelvakantie in Ierland

Een paar goede wandelschoenen en waterdichte kleding zijn natuurlijk onontbeerlijk als je gaat wandelen in Ierland. Bekijk onze volledige paklijst voor wat je nog meer mee moet nemen.

 • Goed passende, comfortabele en waterdichte wandelschoenen
 • Regenkleding
 • Paraplu én zonnebril
 • Waterdichte map voor kaarten
 • Waterdichte rugzak
 • Gamaschen of gaiters, beschermhoezen die je broek tijdens het wandelen schoon en droog houden
 • Wandelstokken
 • Dikke wandelsokken
 • Muts en handschoenen
 • Waterfles en lunchbox
 • EHBO kit met blarenpleisters
 • Zonnebrand en anti-insectenmiddel
 • Een verloopstekker voor Ierland en het Verenigd Koninkrijk

Je kunt je smartphone gebruiken als zaklamp, camera en GPS en natuurlijk gewoon om te bellen en berichten te versturen. Houd er rekening mee dat het bereik niet overal optimaal is.

Waar overnacht ik in Ierland?

Bed en Breakfast accommodatie tijdens u wandelvakantie in Ierland

 

Na een mooie wandeling is het goed rusten. Wij hebben de meest gastvrije en comfortabele bed & breakfasts en kleine familiehotels geregeld voor onderweg. Goedgekeurd door de Ierse toeristenbond Tourism Ireland natuurlijk en door ons persoonlijk geselecteerd.

Alle kamers hebben twee of drie bedden en een eigen badkamer, tenzij anders vermeld. We kunnen op verzoek ook eenpersoonskamers reserveren. Hiervoor geldt een toeslag van ongeveer 30%.

In de meeste gevallen zijn de B&B’s in gezellige dorpjes waar je kan kiezen uit restaurants en pubs voor een avondmaal en een drankje. In onze reisinformatie geven wij hierover advies.

Het ontbijt is altijd inbegrepen in je wandelvakantie in Ierland. Je kan kiezen uit een Iers ontbijt, met onder andere spek, eieren en worstjes, vaak van lokale leveranciers, of een continental ontbijt. Sommige B&B’s maken tegen een kleine extra vergoeding ook een lunchpakketje klaar, of er is een buurtwinkel waar je wat versnaperingen voor onderweg kunt kopen.

What is included in my Walking Holiday in Ireland?

 • Accommodation in B&B, hostel or small hotel.
 • Maps and detailed route notes
 • Information on where to have dinner and get lunch etc
 • Luggage transfers while you walk
 • Information on how to get to your first B&B and back to the airport at the end of the tour,

Hoe is het eten in Ierland?

Maaltijden – Ontbijt is inbegrepen in de prijs en lunchpakketten zijn verkrijgbaar in bijna alle accommodaties op verzoek. Wij adviseren je graag op goede restaurants & pubs nabij je verblijfplaats. Vegetariërs (inclusief diegenen die vis eten) worden bediend, maar dit moet worden aangegeven op uw boekingsformulier.

Moet ik een reisverzekering afsluiten voor onze wandelvakantie in Ierland?

Heb je geen doorlopende reisverzekering, dan adviseren we je een reis- en eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe boek ik een wandelvakantie in Ierland?

Je boekt de door jou gekozen wandelvakantie eenvoudig en snel via ons digitale boekingsformulier. Je ontvangt zo snel mogelijk van ons een bevestiging per e-mail.

We vragen je direct na ontvangst van de bevestiging een aanbetaling van 30% per persoon over te maken. Het restant van de reissom ontvangen wij graag uiterlijk zes weken voor het begin van je reis. Boek je minder dan zesweken voor vertrek, dan moet je de hele reissom in één keer voldoen. 

Bij niet tijdige betaling wordt de reis automatisch geannuleerd. Je ontvangt alle benodigde reisinformatie zodra je laatste betaling bij ons binnen is.

Regent het in Ierland echt altijd?

Nee, absoluut niet!

Ierland heeft net als Nederland een zeeklimaat. De winters zijn mild en de zomers vrij koel. In het westen van Ierland regent het het vaakst (vandaar dat het er zo mooi groen is.) In de zomer wordt de lucht vaak vanuit het zuiden of zuidoosten aangevoerd en kan het lange periodes droog zijn.