Veelgestelde Vragen (FAQ) – Wandelvakantie Ierland

Veelgestelde Vragen (FAQ) – Wandelvakantie Ierland

Op deze pagina proberen wij uw meest veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wij waarderen dat u voordat u besluit om met ons een wandeltocht in Ierland te boeken; u precies wilt weten wat uw voor uw geld krijgt en er gerust van zijn dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Mochten wij hieronder toch uw specifieke vraag niet hebben kunnen beantwoorden neem dan a.u.b graag direct met ons contact op via het onderstaande formulier of via de contactpagina hier.

 1. Wat is inbegrepen in een wandelvakantie bij Walking Holiday Ireland?

  Bij onze wandelvakanties zijn de volgende zaken inbegrepen:

  – Zorgvuldig geselecteerde en gastvrije bed en breakfast accommodaties. – Comfortabele kamers met eigen badkamer. 
  – Een lekker Iers ontbijt om je dag goed te beginnen.
  – Bagagetransfers.
  – Gedetailleerde kaarten en routebeschrijvingen met gps-routes op smartphone
  – Lokale tips over bezienswaardigheden en eetgelegenheden.
  – Volledige informatie voorafgaand aan vertrek om je voor te bereiden op je wandelvakantie.
  – Een handige waterdichte envelop om je documenten droog te houden.

  Wat is niet inbegrepen?
  Uw vluchten, Reis- en bagageverzekering, lunches en avondmaaltijden

 2. Hoe moeilijk zijn de wandelroutes?

  Wij hebben wandeltochten voor iedere wandelaar, van jong tot oud en van ervaren tot beginnend. Onze wandelingen in Ierland zijn ingedeeld in drie categorieën: licht, normaal en uitdagend. De indeling is gebaseerd op afstand, moeilijkheid, hoogteverschil en vereiste ervaring.
  Lees hier meer over onze wandelingen en benodigde voorbereiding.

 3. Wat moet ik meenemen?

  Wanneer u uw vakantie boekt ontvangt u van ons een uitgebreide paklijst met ons advies wat mee te nemen. Een 15-25 liter rugzak, een paar goede wandelschoenen, waterdichte jas en goed ademende wandel kleding met een hemd met lange mouwen zijn natuurlijk onontbeerlijk als je op vakantie gaat in Ierland. Een paklijst voor als u gaat kamperen ziet er natuurlijk heel anders uit, dus houd daar rekening mee.

  – Goede wandelschoenen
  – Weerbestendige kleding (regenjas, fleece)
  – Rugzak voor dagtochten
  – Waterfles en snacks
  – Zonnebrandcrème en hoed
  – Wandelstokken (optioneel)
  – Persoonlijke EHBO-kist

 4. Hoe wordt mijn bagage vervoerd?

  Tijdens uw wandelvakantie zorgen wij voor het vervoer van uw bagage tussen de accommodaties. U hoeft alleen een kleine rugzak mee te nemen voor de benodigdheden van de dag. Zorg ervoor dat uw bagage duidelijk is gelabeld.

 5. Wat gebeurt er als ik een probleem heb tijdens mijn wandeling?

  Wij bieden een noodcontactnummer dat u kunt bellen voor assistentie tijdens uw wandeltocht. Onze lokale vertegenwoordigers staan klaar om u te helpen bij eventuele problemen.

 6. Hoe boek ik een wandelvakantie bij Walking Holiday Ireland?

  U kunt een wandelvakantie boeken door onze website te bezoeken en het online boekingsformulier in te vullen. U kunt ook contact met ons opnemen via e-mail of telefoon voor hulp bij het boeken.

 7. Kan ik mijn reisdata wijzigen na het boeken?

  Wij begrijpen dat plannen kunnen veranderen. Neem contact met ons op zo snel mogelijk als u uw reisdata moet wijzigen. Wij doen ons best om aan uw verzoek te voldoen, afhankelijk van beschikbaarheid en onze wijzigingsvoorwaarden.

 8. Zijn maaltijden inbegrepen?

  Ontbijt is inbegrepen bij uw bed en breakfast accommodatie. Voor lunch en diner kunt u terecht bij lokale restaurants en pubs. Onze wandelnotities bevatten aanbevelingen voor eetgelegenheden langs uw route.

 9. Is er openbaar vervoer beschikbaar naar het startpunt van de wandelroute?

  Ja, er is openbaar vervoer beschikbaar naar de startpunten van onze wandelroutes. Onze gedetailleerde wandelnotities bevatten informatie over het bereiken van het startpunt met bus of trein.

 10. Wat is de beste tijd van het jaar om te wandelen in Ierland?

  De beste tijd om te wandelen in Ierland is van mei tot oktober, wanneer het weer milder en de dagen langer zijn. Houd er rekening mee dat het weer in Ierland snel kan veranderen, dus wees altijd voorbereid op wisselende omstandigheden.

 11. Kan ik makkelijk een extra overnachting boeken?

  Je kunt iedere wandelvakantie uitbreiden met extra overnachtingen voor, na of tijdens de tocht. Wij selecteren voor jou de leukste plekken en de beste adressen. Tijdens de Wicklow Way is het bijvoorbeeld heel populair om een paar dagen Dublin er bij te pakken.

 12. Waar overnacht ik in Ierland?

  Wij werken samen met gastvrije B&B accommodatie en kleine familiehotels en pensions. Deze zijn alle persoonlijk door ons geselecteerd voor hun gastvrijheid, ligging aan de wandelroute en authenticiteit. Omdat wij zo nauw samenwerken met onze partners weten zij precies wat nodig is om uw vakantie extra bijzonder te maken.

 13. Hoe is het eten in Ierland?

  Ontbijt is inbegrepen in de prijs en lunchpakketten zijn verkrijgbaar in bijna alle accommodaties op verzoek. Wij adviseren je graag op de beste restaurants & gezelligste pubs in de regio.
  Vegetariërs (inclusief diegenen die vis eten) worden bediend, maar dit moet worden aangegeven op uw boekingsformulier.

 14. Moet ik een reisverzekering afsluiten voor onze wandelvakantie in Ierland?

  Heb je geen doorlopende reisverzekering, dan adviseren we je een reis- en eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten.

 15. Regent het in Ierland echt zo vaak?

  Dit is zeker een van de meest veelgestelde vragen die we krijgen. En het antwoord is nee, maar nog niet overtuigd?
  Hier op onze blog pagina vindt u meer informatie over het Ierse weer. Voor actuele Weers informatie en het Ierse klimaat kunt u ook terecht op met.ie.

Heeft u nog andere vragen?

Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefoon. Wij helpen u graag om uw wandelvakantie in Ierland tot een onvergetelijke ervaring te maken!

  Veelgestelde vragen Wandelvakantie Ierland
  Veelgestelde Vragen (FAQ) - Wandelvakantie Ierland 3