Handige informatie voor uw reis naar Ierland

Reis informatie voor uw ideale wandelvakantie in Ierland

Wij helpen uw graag zo goed mogelijk uw reis naar Ierland zo goed mogelijk voor te bereiden. Wij adviseren u altijd graag over het meest geschikte luchthaven en plaatselijk vervoer met bus, trein of taxi. ​

De infrastructuur is flink verbeterd in de afgelopen 10-15 jaar en de informatie over plaatselijk vervoer is tegenwoordig ook aanzienlijk makkelijker te vinden door duidelijke website en smartphone apps e.d.

Mocht u op deze pagina niet de informatie vinden die u zocht, aarzel dan niet en neem graag even contact per e-mail of telefoon en wij adviseren uw graag om ervoor te zorgen dat u reis naar Ierland en wandelvakantie bij ons onvergetelijk is en blijft!


 

Vliegen
Met Veerboot
Openbaar vervoer
Auto Huren
Vliegen

Vliegen naar Ierland vanuit Nederland en Belgie

Voor onze wandelvakanties in de Cooley en Mournes, Glens of Antrim en Causeway Coast zijn; Dublin AirportBelfast City Airport en Belfast International Airport de belangrijkste luchthavens van Ierland.

Wanneer je bij ons een wandelvakantie boekt geven wij je altijd een advies op welke luchthaven je het best kunt vliegen. Dat scheelt je reistijd naar je accommodatie en is ook vaak goedkoper.  Aer Lingus en Ryanair zijn de belangrijkste Ierse luchtvaartmaatschappijen, maar er vliegen ook veel andere maatschappijen op Ierland. Kijk dus op een vergelijkingssite, zoals Google Flights, voor de beste deals.

Met Veerboot

Met de Boot naar Ierland

Er zijn diverse ferries die lijndiensten naar Ierland uitvoeren ,zoals Irish FerriesStenalineAferry en P&O. Ze varen zowel vanuit Engeland als vanuit Frankrijk. Op Direct Ferries kun je de verschillende ferries bekijken en vergelijken.

Kom je met je eigen auto naar Ierland, vergeet dan niet je kentekenbewijs, de groene kaart of een verzekeringsbewijs en je rijbewijs mee te nemen. Een auto met een Nederlands kenteken mag niet bestuurd worden door een Ierse ingezetene, behalve door een medewerker van een garagebedrijf in geval van pech.  We adviseren je voor vertrek goed de voorwaarden van je autoverzekering door te nemen en eventueel aanvullend een reisverzekering af te sluiten.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer in Ierland

Al het openbaar vervoer in Ierland is bovengronds. Perfect om het land te leren kennen dus! De twee belangrijkste aanbieders van openbaar vervoer zijn Bus Eireann en Irish Rail. Met de handige National Journey Planner app, die alle informatie en dienstregelingen van trein, bus, tram, ferry en taxi in Ierland bevat, kun je je reis van deur tot deur plannen.  De app is gratis te downloaden voor zowel Apple als Android.

Auto Huren

Auto Huren in Ierland

Wil je een auto huren tijdens je wandelvakantie in Ierland? Dat kan je hier direct regelen, zodat je verzekerd bent van beschikbaarheid van de auto die je wilt.
Vergeet ook niet je autohuur aan ons door te geven, dan kunnen wij rekening houden met eventuele andere ophaal- en afzettijden en transfers. Dat kan een korting opleveren die we dan meteen in de prijs verwerken.

Goed om te weten als je zelf gaat rijden

De wegen in Ierland zijn over het algemeen uitstekend, maar je moet er wel aan de linkerkant rijden. De borden in Noord-Ierland tonen de afstanden in mijlen, in Ierland doen ze dat in kilometers. In Ierland kun je ook tolwegen tegen komen.
Alle inzittenden zijn verplicht een veiligheidsriem te dragen, ook achterin. Zorg dat je altijd je rijbewijs bij je hebt en houd je verder aan de verkeersregels.

adventure backpackers girls grass

Wandel Tips

in dit artikel geven we je graag wat nuttige wandel tips voor een geslaagde wandelvakantie in Ierland of waar dan ook. Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van prachtige uitzichten te kunnen genieten, maar het is ook een manier om je conditie op te bouwen.Lees meer..Wandel Tips