Tips voor wandelkleding voor vrouwen!

Tips voor wandelkleding voor vrouwen!

Winter komt eraan – Dat betekent dat je je lichtgewicht wandelkleren moet omwisselen voor warme, geïsoleerde en waterbestendige wandelkleren. Wandelkleding voor vrouwen hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet gewoon de juiste materialen kiezen om te voorkomen dat je het koud krijgt, nat wordt of onderkoeld raakt.

Wandelkleding voor vrouwen

Basislaag

Sportbeha –ligt direct op de huid & is de eerste laag die het zweet opneemt. Kies er een die gemaakt is van polyester, spandex & nylon – een goede sportbeha laat je goed ademen en biedt neemt vocht op.

T-shirt – zoek er een die gemaakt is van een mix van polyester/spandex. Hij moet niet zo strak zitten, dat je huid niet meer kan ademen terwijl jij hard werkt.

Isolatielaag

Deze laag moet niet te zwaar zijn, van lichtgewicht tot gemiddeld en is ervoor om je lichaamstemperatuur te reguleren door middel van het afvoeren van zweet van je huid, terwijl deze laag je tegelijkertijd warm en droog dient te houden.

Bovenlaag

Die helpt je warmte vast te houden door een laag lucht dicht tegen je lichaam te houden. Natuurlijke vezels zoals dons isoleren heel goed. Dons is ultra-licht, ultra-warm en heel gemakkelijk in te pakken. Je hebt een jas nodig, die je beschermt tegen wind, regen en sneeuw. Een waterdichte jas is de beste optie om ‘s winters te wandelen.

En vergeet ook niet om je onderlichaam warm en droog te houden, door broeken van hetzelfde materiaal te dragen. Tijdens wandelen in de winter is het goed om schoenen te hebben die niet super zwaar zijn en waterdicht en comfortabel, zodat je voeten niet gaan zweten. En natuurlijk moet je je voeten warm en droog houden met wollen sokken.

Accessoires zoals winterhandschoenen (gemaakt van dikker polyester – aangeraden worden wanten) en een zonnebril (beschermt je ogen tegen de reflectie van zonlicht en sneeuw) zijn ook belangrijk. Een muts is essentieel, die houdt je lichaamstemperatuur op peil en voorkomt dat er warmte via je hoofd ontsnapt.

Hier volgt de hele lijst:

  1. Basislagen: sportbeha, T-shirt, lange mouwen jersey, extra paar sokken
  2. Middenlaag isolatie: fleece jack, fleece pullover, fleece onderhemd, gelaagde jas
  3. Harde, gelaagde broek is waterdicht en winddicht; zachte, gelaagde broek
  4. Puffy Geïsoleerd jack met capuchon
  5. Waterdicht en winddicht jack
  6. Wollen handschoenen of wanten
  7. Wollen hoed of muts
  8. Warme sokken
  9. Hoge wandelschoenen (waterdicht)
  10. Wandel rugzak

Om je warm te houden kun je een thermosfles met warme chocola of thee meenemen; drink voldoende water op kamertemperatuur, draag handschoenen en zoek de zon op!

Nu je weet wat je nodig hebt, kun je je waterdichte, warme jack dichtritsen, wat snacks pakken en in de sneeuw gaan wandelen!

adventure backpackers girls grass

Wandel Tips

in dit artikel geven we je graag wat nuttige wandel tips voor een geslaagde wandelvakantie in Ierland of waar dan ook. Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van prachtige uitzichten te kunnen genieten, maar het is ook een manier om je conditie op te bouwen.Lees meer..Wandel Tips