Owners Walking Holiday Ireland
Cliff & Louise Wayenberg, eigenaars Walking Holiday Ireland

Ik ben Cliff Waijenberg en ik ben als Nederlander al sinds 1994 thuis in Ierland. Mijn vrouw Louise en ik zijn Wandelvakantie Ierland begonnen vanuit onze gezamenlijke liefde voor de rijke cultuur en de adembenemende natuur van Ierland en onze gedeelde passie voor wandelen.

Wandelgroep Cooley Peninsula Oost Ierland
Wandeltocht over het legendarische Cooley Schiereiland in de voetstappen van de legendes

Wij wonen samen met onze kinderen Alex en Anneke in Blackrock, een klein dorpje halverwege Dublin en Belfast vlakbij Carlingford. Vroeger was Blackrock een populaire vakantiebestemming voor bewoners van het Ierse binnenland. Vandaar de vele uitstekende restaurants en pubs aan de boulevard. Veel van onze wandelvakanties en trektochten in Cooley en de Mourne Mountains beginnen in Blackrock.

Tot onze verbazing is het gebied op de grens van Ierland en Noord Ierland nog nauwelijks ontdekt door buitenlandse wandeltoeristen. In dit ‘Land of Legends’ vind je nog overal sporen van een rijk mythisch verleden, dat terug gaat tot de prehistorie. Maar er zijn ook tal van historische bezienswaardigheden uit een iets recenter verleden, zoals de Mellifont Abbey en het bezoekerscentrum van de Battle of the Boyne.

Als enthousiaste wandelaars zijn wij inmiddels ook in de rest van Ierland helemaal thuis. Wij kennen de routes, de bijzondere plekken en de omstandigheden uit eigen ervaring en we geven je de beste inside tips voor onderweg. In het Nederlands natuurlijk! Neem gerust contact met ons op en wij vertellen je alles over wandeltochten in Ierland, standaard of op maat.

Tot ziens in Ierland!

Cliff Waijenberg