Over ons

Ons verhaal

portrait of the owners of Walking Holiday Ireland
Louise & Cliff Waijenberg – Walking Holiday Ireland

Mijn vrouw Louise en ik, Cliff, zijn Walking Holiday Ireland begonnen vanuit onze passie voor wandelen en de liefde voor de rijke Ierse cultuur en de adembenemende natuur en landschap van Ierland. Wij willen dit graag met u delen en wij denken dat dat niet beter kan dan u onze favourite wandeltochten te delen via Walking Holiday Ireland!

Wij wonen samen met onze kinderen Alex en Anneke in Blackrock, een klein dorpje halverwege Dublin en Belfast vlakbij Carlingford. Vroeger was Blackrock een populaire vakantiebestemming voor bewoners van het Ierse binnenland. Vandaar de vele uitstekende restaurants en pubs aan de boulevard. Veel van onze wandelvakanties en trektochten in Cooley en de Mourne Mountains beginnen in Blackrock.

Ben je geinteresseerd in een leuke wandelvakantie in Ierland bekijk dan onze wandeltips voor beginners!

Ierse historie & legendes

Tot onze verbazing is het gebied op de grens van Ierland en Noord Ierland nog nauwelijks ontdekt door buitenlandse wandeltoeristen. In dit ‘Land of Legends’ vind je nog overal sporen van een rijk mythisch verleden. Dit terug gaat tot de prehistorie. Maar er zijn ook tal van historische bezienswaardigheden uit een iets recenter verleden. Zoals de Mellifont Abbey en het bezoekerscentrum van de Battle of the Boyne.

Wandelgroep Cooley Peninsula Oost Ierland
Wandeltocht over het legendarische Cooley Schiereiland in de voetstappen van de legendes

Wandelvakanties en trektochten over heel Ierland

Als enthousiaste wandelaars zijn wij inmiddels ook in de rest van Ierland helemaal thuis. Over de jaren heen hebben we de Wicklow Way, Antrim & de Causeway kust, de Barrow Way en natuurlijk ook de populaire wandelroutes in Kerry aan ons assortiment toegevoegd.

Wij kennen de routes, de bijzondere plekken en de omstandigheden uit eigen ervaring en we geven je de beste inside tips voor onderweg. In het Nederlands natuurlijk!

Neem gerust contact met ons op en wij vertellen je alles over wandeltochten in Ierland, standaard of op maat.

Tot ziens in Ierland!

Cliff & Louise Waijenberg

adventure backpackers girls grass

Wandel Tips

in dit artikel geven we je graag wat nuttige wandel tips voor een geslaagde wandelvakantie in Ierland of waar dan ook. Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van prachtige uitzichten te kunnen genieten, maar het is ook een manier om je conditie op te bouwen.Lees meer..Wandel Tips