Ontdek de wandelvakanties langs de Wicklow WayOntdek de Wonderen van de Wicklow Way

De Wicklow Way is Ierlands eerste National Waymarked Trail en biedt een onvergetelijke wandelervaring door het adembenemende landschap van Ierland.

Onze individuele wandelvakanties, variërend van 5 tot 10 dagen, laten je de mooiste natuur en het rijke culturele erfgoed van de Wicklow Mountains ontdekken.

Met een mild klimaat en een goed gemarkeerde route, is deze tocht ideaal voor zowel beginnende als ervaren wandelaars.

Hoogtepunten van de Wicklow Way

 • Glendalough Kloostersite: Verken de historische ruïnes van een kloostergemeenschap, gesticht door Sint-Kevin in de 6e eeuw. Deze plek, gelegen in een vallei met twee meren, biedt een fascinerende kijk op Ierlands rijke geschiedenis.
 • Nationaal Park Wicklow Mountains: Ontdek de diversiteit van flora en fauna in dit prachtige natuurpark. Wandel langs rivieren, meren en door veengebieden, en spot dieren zoals herten, dassen en otters.
 • Powerscourt Waterval: Bewonder de hoogste waterval van Ierland, met een indrukwekkende hoogte van 121 meter.
 • Flexibele wandelvakanties: Kies tussen een 5-daagse, 8-daagse of 10-daagse tour, afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid.
 • Comfort en gemak: Geniet van een zorgeloze reis met bagagevervoer tussen accommodaties en beschikbare gps-tracks voor een moeiteloze navigatie.
St Kevin's church Glendalough
De kerk van St. Kevin in Glendalough, Wicklow Way

Accommodatie Wicklow Way

Tijdens uw wandelvakantie overnacht u in B&B’s, hotels, guesthouses en Inns (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer, soms op de gang, maar meestal direct op de kamer. Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtingsplaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommodaties. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. In sommige gevallen is er geen alternatief en zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van één specifieke accommodatie. Vooral tijdens drukke periodes zoals Pasen en de Bank Holidays kunnen accommodaties maanden van tevoren volgeboekt zijn.

Accommodatie in Wicklow
Ontdek de wandelvakanties langs de Wicklow Way 9

Extra overnachtingen zijn in iedere plaats langs de route mogelijk, maar houd er rekening mee dat u soms in een afgelegen gehucht verblijft waar naast de wandelroute weinig te doen is. We kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits dit bij uw boeking wordt opgegeven. De Wicklow Way loopt door weinig bewoond gebied en voert nauwelijks door dorpjes, waardoor accommodaties vaak 1 tot 3 km van de route liggen. Dit is inbegrepen in de dagafstanden die op deze pagina worden vermeld. Avondmaaltijden zijn op loopafstand beschikbaar, maar als er geen pub in de buurt is, kan uw gastheer of gastvrouw een taxi voor u regelen (niet inbegrepen).

Wat is inbegrepen

 1. Overnachtingen in zorgvuldig geselecteerde, gastvrije B&B’s met comfortabele en suite kamers, inclusief een volledig Iers ontbijt.
 2. Gratis bagagetransfers tussen accommodaties (1 koffer/tas van max. 15 kg p.p.).
 3. Gedetailleerde Engelstalige routebeschrijvingen met wandelkaartjes, een brochure met informatie en tips voor uw wandelvakantie, en een gps-track
 4. Lokale tips over bezienswaardigheden en eetgelegenheden, plus hulp bij informatie over lokale transportmogelijkheden.
 5. Uitgebreide informatie voorvertrek om u goed voor te bereiden op uw wandelvakantie.
 6. 24/7 lokale noodcontact voor extra gemoedsrust tijdens uw reis.

Wat is niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis naar Ierland
 • Reisverzekering
 • lunch/avondmaal.

Een Reis door de Tijd

Wandel door eeuwenoude kastelen, Keltische monumenten en charmante dorpjes terwijl je de Wicklow Way volgt. Deze route biedt niet alleen natuurlijke schoonheid, maar ook een diep inzicht in de geschiedenis en cultuur van Ierland. Het pad is goed gemarkeerd en eenvoudig te volgen, zodat je je kunt concentreren op het genieten van de omgeving.

Avontuur op Jouw Voorwaarden

Onze individuele wandeltochten zijn ontworpen om je een flexibele en persoonlijke ervaring te bieden. Of je nu kiest voor een kortere tour van 5 dagen of een uitgebreide tocht van 10 dagen, je bepaalt je eigen tempo en route. Wij zorgen voor de accommodaties en het vervoer van je bagage, zodat je je volledig kunt richten op het avontuur.

Ervaar de Magie van de Wicklow Way Vandaag!

Wicklow Way Walking Holiday above Glendalough
Ontdek de wandelvakanties langs de Wicklow Way 10

Laat de Wicklow Way je meenemen op een episch avontuur door de betoverende landschappen van Ierland. Met onze flexibele reisroutes en uitgebreide ondersteuning is het nog nooit zo eenvoudig geweest om deze iconische wandelroute te verkennen. Trek je wandelschoenen aan en maak je droom vandaag nog waar!