Hoe zwaar is een wandeltocht van Walking Holiday Ireland?


Hoe zwaar is een wandeltocht in Ierland?

Wij bieden wandeltochten in Ierland voor iedere wandelaar, van jong tot oud en van ervaren tot beginnend. Een goede gezondheid, goede conditie en enig doorzettingsvermogen zijn voldoende om uw wandelvakantie tot een succes te maken.

Onze wandeltochten zijn ontworpen om haalbaar te zijn voor de meeste wandelaars met een redelijke conditie en de bereidheid en het vermogen om ongeveer 20-25 km per dag te lopen en tussen de 250 en 400 meter te klimmen.

Op verzoek kunnen we de wandelingen inkorten of verlengen in een op maat gemaakte tour. Onze wandeltochten zijn gericht op wandelaars van 12 tot 80 jaar.

Giant's Causeway Wandeltocht Ierland
Giant’s Causeway Wandeltocht Ierland

We hebben de wandelreizen ingedeeld in drie zwaartecategorieën. Hierbij zijn we uitgegaan van de gemiddelde lengte en hoogteverschil per dag, of de wandelingen gemarkeerd zijn, en of het rondwandelingen of doorgaande wandelingen zijn.

Eenvoudig (Niveau 1-2)

Onze wandelingen langs de Causeway Coast en de Barrow Way vallen in deze categorie. Deze tochten zijn perfect voor wandelaars die een gemakkelijk tempo verkiezen. De routes zijn minder veeleisend en ideaal voor beginners of diegenen die liever kortere en vlakke wandelingen maken.

Gemiddeld (Niveau 3)

De meeste van onze wandelreizen vallen in deze categorie. Op een schaal van 1 (eenvoudig) tot en met 5 (veeleisend) zijn ze niveau 3 (gemiddeld). Deze wandelingen zijn ontworpen voor wandelaars met een redelijke conditie. Ze duren gemiddeld 6 tot 7 uur per dag en voeren over goed begaanbare paden, met hoogteverschillen tot 400 meter. De gemiddelde afstand is 20-25 km per dag.

Veeleisend (Niveau 4-5)

Hoewel onze standaard tochten doorgaans niet in deze categorie vallen, kunnen we op verzoek specifiek uitdagende routes ontwerpen. Deze wandelingen zijn bedoeld voor ervaren wandelaars met een uitstekende conditie, en kunnen langere afstanden en grotere hoogteverschillen omvatten.

Wandelaars trekken de Mourne Mountains in. Hoe zwaar is een wandeltocht
Wandelaars gaan naar Mount Doan in de Mourne Mountains

Wat we hierin niet kunnen tonen, maar wat minstens zo belangrijk is, zijn de weersomstandigheden en uw conditie, wandelervaring, wandeltempo en navigatievaardigheden. Hierdoor zullen twee wandelaars dezelfde route verschillend ervaren.

Omdat het een beoordeling van de wandelreis als geheel is, kan er op een minder zware reis dan gemiddeld best een pittige dag tussen zitten, of andersom.

Een geoefende wandelaar loopt in heuvelachtig gebied inclusief fotostops gemiddeld bijna 3.5-4 km per uur, en op een vlakke ondergrond bijna vijf km per uur.

Bel of mail ons gerust voor advies over de geschiktste wandelingen. Wij kunnen elke wandelvakantie aanpassen op jouw wensen!