Hoe vind je de juiste wandelschoenen

wandelschoenen

We weten dat het kiezen van het juiste paar  wandelschoenen een uitdagende ervaring kan zijn. Denk eraan dat het er niet om gaat hoe ze eruit zien en denk twee keer na als je vrienden je iets aanraden, want hun voeten zijn niet hetzelfde als de jouwe.

Door de bossen lopen op ongelijke paden, door laagwater, of op verse sneeuw wordt elke stap meer vermoeiend. Denk je dat je voeten net zo opgewonden zijn als jij, of niet? – Het is erg belangrijk dat ze het juiste schoeisel en de juiste bescherming hebben.

Belangrijke elementen zijn:

  • Comfort
  • Duurzaamheid
  • Gewicht
  • Stabiliteit
  • Warmte
  • Waterbestendigheid

Ook al zijn ze zwaarder, is het beter om laarzen te nemen i.p.v. schoenen, omdat ze beter beschermen en meer steun geven.

De meeste  wandelschoenen zijn gemaakt van textiel met lederen, suède of synthetische versterkingen. Normaal gesproken is de hoeveelheid textiel in vergelijking met andere materialen minder om meer steun en bescherming te bieden.

Wat is de ideale pasvorm van laarzen?

Als je voeten tijdens het lopen er niet in kunnen bewegen, maar je met je tenen kunt wiegelen zonder dat ze de voorkant van de laars te raken, heb je het juiste paar laarzen gevonden! Wiegel met je tenen en begin aan je avontuur!

Het is enorm belangrijk om de laarzen te passen met hetzelfde soort sokken, die je van plan bent om tijdens je avontuur te dragen. Sokken hebben een belangrijke invloed op de overall pasvorm van een laars. Daarom zou je wandelsokken moeten kiezen, want die bieden een betere schokdemping en een betere temperatuurbeheersing. En een groot pluspunt: ze zijn antibacterieel!

De belangrijkheid van het wandelgebied

Om de ideale laarzen te kiezen, is het goed om van te voren te verkennen in wat voor gebied je gaat wandelen. Als je over ruw terrein gaat wandelen, heb je laarzen nodig met overschoenen – die bedekken de bovenkant van je schoeisel en beschermen je voeten tegen de elementen. Overschoenen voor wandelen zijn doorgaans lichtgewicht en luchtdoorlatend en bieden bescherming tegen stenen, grind en zand en tegen lichte regen.

Als je een lichtgewicht wandelaar bent, moet je een laars uitzoeken die licht aanvoelt aan je voeten. Deze types laarzen zijn te vergelijken met wandelschoenen, waarbij de enkels iets hoger worden bedekt.

IJskoud en nat, of heet en droog?

Heet, droog klimaat – dan heb je laarzen nodig, die je voeten koel en droog houden. Hier gaat het om luchtstroom, niet om waterdicht.

IJskoud en nat klimaat – dan heb je waterdichte, goed geïsoleerde schoenen nodig. Flexibele ijssporen zijn een must.

Types laarzen

Omdat wandellaarzen verschillende hoogtes hebben, dien je het paar laarzen te kiezen dat het best bij je avontuur past:

  • Lage laars – voor lichtgewicht, af en toe wandelen. Deze laarzen zijn ideaal op goed onderhouden trails. In dit geval zijn de beste de lichte wandelschoenen, die perfect zijn voor een dag wandelen.
  • Middel-hoge laarzen – meer steun en balans voor degenen die van plan zijn zich op lastiger terrein te begeven (laarzen om met rugzak te reizen – gemaakt om meerdere dagen achtereen te wandelen over verschillende soorten terrein)
  • Hoge laarzen – de beste laarzen voor avontuurlijke wandelaars, die erover denken om potentieel gevaarlijk terrein te overwinnen. (bergsport schoenen – ontworpen voor rotsachtig terrein, glaciale trails en besneeuwde paden).

We hopen dat dit advies je helpt om de juiste wandellaarzen te vinden, die je beste metgezellen zullen zijn op elke wandeltocht. Als je slim kiest, zullen ze je beslist op veel avonturen vergezellen!

Wandel veilig en tot ziens op de trail!

adventure backpackers girls grass

Wandel Tips

in dit artikel geven we je graag wat nuttige wandel tips voor een geslaagde wandelvakantie in Ierland of waar dan ook. Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van prachtige uitzichten te kunnen genieten, maar het is ook een manier om je conditie op te bouwen.Lees meer..Wandel Tips