De Giant’s Causeway Wandeltocht in Noord-Ierland

Wandel door de inspirerende Antrim Glens en ontdek de legendes van de Giant’s Causeway

Je wandeltocht brengt je van de Glens of Antrim naar de wereldberoemde Giant’s Causeway. Bezoek het Werelderfgoed en het nationale natuurreservaat van de Giant’s Causeway, de ruïnes van Dunluce, Dunseverick en Kinbane Castles en als je durft, de Carrick-a-Rede Rope Bridge. Deze wandelvakantie biedt je een unieke kans om de spectaculaire kustlijn van Noord-Ierland te ontdekken.Wandelen naar de Giant’s Causeway

De kust van de Giant’s Causeway, met zijn ruige en winderige kliffen, prachtige landschappen en ongerepte stranden, is vooral bekend om de zeshoekige basaltkolommen. Deze unieke geologische formaties trekken jaarlijks duizenden bezoekers.

Maar er zijn veel meer spannende en mooie plekken om te bezoeken tijdens het wandelen langs deze kustlijn. Bijvoorbeeld de kliffen van Torr Head, Fair Head en Benbane Head, het verdwijnende meer van Loughareema en de vissers touwbrug naar Carrick A Rede Island. Deze bezienswaardigheden maken van je wandeltocht een onvergetelijke ervaring.

Wandeltocht Giant's Causeway en Glens of Antrim
Giant’s Causeway, Co. Antrim

De Glens van Antrim en de Moyle Way

De Glens of Antrim, ten noorden van Belfast, zijn echt magisch en kunnen het beste te voet worden ontdekt door de Moyle Way te bewandelen. Deze route is een van de best bewaarde toeristische geheimen in Noord-Ierland. Het biedt gevarieerde landschappen en een warm welkom.

Rijk aan cultuur, traditie en geschiedenis zijn de 9 Glens de juwelen in de kroon van Ulster. Elke Glen heeft zijn eigen unieke karakter en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te verkennen.

De Moyle Way loopt 43 km door het hart van het wereldberoemde Glens of Antrim, een land van geologie, dieren in het wild, geschiedenis, mythen en folklore. Deze bewegwijzerde route tussen Glenariff en Ballycastle slingert door schilderachtige Glens, valleien en bergen die deel uitmaken van de Glens ‘Area of Outstanding Natural Beauty’.

De diverse landschappen langs de route zorgen ervoor dat elke wandelaar iets unieks kan ontdekken.

Whitepark Bay beach, Giant's Causeway Wandeltocht
De Giant's Causeway Wandeltocht in Noord-Ierland 17

Hoogtepunten van de Moyle Way

De wandeltocht door de Moyle Way biedt een grote verscheidenheid aan landschappen en bereikt zijn hoogtepunt nabij de top van Trostan, de hoogste berg van County Antrim. Andere hoogtepunten zijn onder meer het uitzicht op Rathlin en de Schotse eilanden, het eeuwenoude Breen Oakwood, ongerept veenmoeras, staande stenen, cairns en Glenariff Forest Park. Elk van deze plekken draagt bij aan de rijke geschiedenis en de natuurlijke schoonheid van het gebied.

Hiking op Rathlin Island

Een bezoek aan Rathlin Island aan de Causeway Kust in County Antrim, slechts zes mijl ten noorden van Ballycastle, is een must voor alle buiten- en natuurliefhebbers. Het is geen wonder dat het zo populair is bij vogelaars, geologen en iedereen die van wilde en ruige landschappen houdt. Het eiland is ideaal voor zowel wandelen als fietsen (huur een fiets op het eiland) en geniet van papegaaiduikers, zeekoeten en alken die op de kliffen hun nestplaatsen maken van het vroege voorjaar tot de zomer. Deze unieke vogels zijn een hoogtepunt voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en fotografie.

kaart Rathlin Island
Touristen Kaart Rathlins Island

Wandeltochten aan de noordkust van Ierland

De noordkust van Ierland biedt een overvloed aan wandelmogelijkheden voor avontuurlijke reizigers. Naast de beroemde Giant’s Causeway, zijn er talloze andere wandelroutes die de natuurlijke schoonheid en historische rijkdom van Noord-Ierland benadrukken. Van de ruige kliffen tot de rustige glens, elke wandelroute biedt een uniek perspectief op dit betoverende land.


Een wandelvakantie in Noord-Ierland, met de Giant’s Causeway als hoogtepunt, is een onvergetelijke ervaring. De combinatie van indrukwekkende natuur, rijke geschiedenis en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking maakt het een ideale bestemming voor wandeltochten. Of je nu kiest voor een korte wandeling of een uitgebreide trektocht, de schoonheid van de Giant’s Causeway en de Glens of Antrim zal je zeker betoveren.

Carrick a Rede Rope Bridge, Giant's Causeway Wandeltocht
Carrick a Rede Rope Bridge, Giant’s Causeway Wandeltocht

Begin je avontuur vandaag nog en ontdek waarom de Giant’s Causeway en de wandeltochten in Noord-Ierland zo geliefd zijn bij wandelliefhebbers van over de hele wereld.