De Giant Causeway in Noord Ierland

Wandelen in Whitepark bay aan de Causeway Coast

Wandel door de inspirerende Antrim Glens en ontdek de legendes van de Giant Causeway

Je wandelingen brengen je van de Glens of Antrim naar de Giant Causeway. Bezoek het Werelderfgoed en het nationale natuurreservaat van de Giant Causeway, de ruïnes van Dunluce, Dunseverick en Kinbane Castles en als je durft de Carrick-a-Rede Rope Bridge over te steken.

Carrick a Rede Rope Bridge on the Causeway Coast

Wandelen naar de Giant Causeway

De kust van de Giant Causeway met zijn ruige en winderige kliffen, prachtige landschappen en ongerepte stranden is vooral bekend om de zeshoekige basaltkolommen. Maar er zijn veel spannende en mooie plekken om te bezoeken tijdens het wandelen langs deze kustlijn, bijvoorbeeld de kliffen van Torr Head, Fair Head en Benbane Head, het verdwijnende meer van Loughareema en de vissers touwbrug over naar Carrick A Rede Island.

Glens of Antrim.Glenariff forest park in the Glens of Antrim.

De Glens van Antrim en de Moyle Way

De Glens of Antrim ten noorden van Belfast zijn echt magisch en kunnen het beste te voet worden ontdekt door de Moyle te wandelen manier. één van de best bewaarde toerisme geheimen in Noord-Ierland, het is een magische plek. Het biedt gevarieerde landschappen en een warm welkom. Rijk aan cultuur, traditie en geschiedenis zijn de 9 Glens de juwelen in de kroon van Ulster.

De Moyle Way loopt 43 km door het hart van het wereldberoemde Glens of Antrim, een land van geologie, dieren in het wild, geschiedenis, mythen en folklore. De Moyle Way is een bewegwijzerde route tussen Glenariff en Ballycastle. Deze wandelroute slingert door schilderachtige Glens en valleien en bergen die deel uitmaken van de Glens ‘Area of Outstanding Natural Beauty’.

De reis gaat door een grote verscheidenheid aan landschappen en bereikt zijn hoogtepunt nabij de top van Trostan. Hoogtepunten zijn onder meer uitzicht op Rathlin en de Schotse eilanden, Breen Oakwood, ongerept veenmoeras, staande stenen, cairns en Glenariff Forest Park.

Hiking op Rathlin Island


Wandeltochten aan de noordkust van Ierland

adventure backpackers girls grass

Wandel Tips

in dit artikel geven we je graag wat nuttige wandel tips voor een geslaagde wandelvakantie in Ierland of waar dan ook. Wandelen is niet alleen een geweldige manier om van prachtige uitzichten te kunnen genieten, maar het is ook een manier om je conditie op te bouwen.Lees meer..Wandel Tips