• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Reis inclusief
 • Beoordelingen
 • Boek Nu

Wicklow Way wandelvakantie 5 dagen

Individuele wandeltocht, drie wandeldagen en inclusief bagagevervoer

De Wicklow Way is een langeafstandsroute van 131 kilometer (81 mijl) die de Wicklow Mountains in Ierland doorkruisen. Het loopt van Marlay Park in de zuidelijke buitenwijken van Dublin door County Wicklow en eindigt in het dorp Clonegal in County Carlow.

Onze wandeltochten daarentegen volgen de route van zuid naar noord, zodat u zich kunt opwarmen voor de meer uitdagende beklimmingen in de buurt van Dublin.

De Wicklow Way wordt doorgaans in 5-7 dagen voltooid en is een van de bekendste van Ierlands National Waymarked Trails (lange afstand routes) met tot 24.000 mensen die de populairste delen van de route lopen.

Het pad volgt bospaden, berg paden, boreens en rustige landweggetjes. De weg passeert ook de het beroemde klooster van Sint Kevin in Glendalough, gesticht in de 6e eeuw.

Bekijk ook onze wandelvakantie in Wicklow van 8 dagen hier.

Wicklow Way Walking Holiday above Glendalough

Wicklow Way wandelvakantie 5 dagen

Individuele wandeltocht met bagage vervoer

Itineraries

Dag 1

Aan komst in Glendalough

Aankomst. in Glendalough in het hart van Wicklow. Neem de tijd om de bijzondere historie van Glendalough te ontdekken en geniet van de pubs en geweldige restaurants die Laragh te bieden heeft zoals bijvoorbeeld 'The Wicklow Heather'.

Het is helemaal geen gek idee om er een extra nacht te verblijven dus vraag ons om de opties!

Dag 2

Van Glendalough naar Lough Tay, Roundwood

De Wicklow Way van Glendalough naar Lough Tay biedt een adembenemende wandeling door weelderige bossen, schilderachtige valleien en panoramische uitzichten. Hoogtepunten zijn onder andere de serene meren van Glendalough en de opvallende vergezichten over de donkere wateren van Lough Tay. Als er geen accommodatie beschikbaar is in de buurt van Lough Tay, eindigt de route in Roundwood Village.
Wandeling: Afstand 20 km / Duur: 5-6 uur / Klim: (↑) 651 m

Dag 3

Van Roundwood naar Enniskerry

Transfer naar en van wandeling. U wandelt door het ‘decor’ van films als Braveheart en King Arthur. Geen wonder dat de filmmakers deze locatie kozen, het is hier waanzinnig mooi! Op uw route passeert u het gedenkteken ter ere van de grondlegger van dit pad, J.B. Malone. Ook wandelt u langs Djouce Mountain (733m) en Powerscourt met zijn beroemde waterval.

Wandelgegevens: Afstand 17km / Duur: 4 – 6 uur / Klimmen: (↑) 550m

Day 4

Van Enniskerry naar Marlay Park

Enniskerry to Marlay Park
De laatste wandel-dag gaat via Prince William’s Seat, met een paar fraaie vergezichten over Dublin, Dublin Bay en de Ierse Zee. Kijk nog een laatste keer over uw schouder, voordat u afdaalt naar Marlay Park.

Wandelgegevens: Afstand 20 km / Duur: 5 – 7 uur / Klimmen: (↑) 570m

Dag 5

Vertrek

Vanuit uw laatste verblijf in Dublin neemt u het openbaar vervoer naar de luchthaven. Dit geeft u de mogelijk om de fantastische stad Dublin nog even te verkennen en wellicht een blik te werpen op de ‘Book of Kells’ of te winkelen in Grafton Street.

Wat is inbegrepen bij onze Wandelvakanties?

 • Zorgvuldig geselecteerde, door een familie gerunde en gastvrije B&B accommodatie.
 • Comfortabele slaapkamers met eigen badkamer.*
 • Een volledig Iers ontbijt om uw motoren draaiende te houden.
 • Gratis bagage vervoer.
 • Gedetailleerde kaarten en route beschrijvingen zodat u nooit verdwaalt.
 • Lokaal advies over plaatsen om te bezoeken en waar te eten.**
 • Volledige informatie voor vertrek om u voor te bereiden op uw wandelvakantie.
 • Extra nacht(en) accommodatie geboekt op aanvraag.
 • Informatie nodig over lokale vervoersmogelijkheden? We helpen u graag!
 • 24x7 lokale contactpersoon voor noodgevallen.

Wat is niet inbegrepen?

 • Uw vluchten
 • Reis- en bagageverzekering
 • Lunches / Avondmaaltijden

* Tenzij al volgeboekt, in dat geval zullen we proberen een privébadkamer te beveiligen.

** U heeft elke dag de mogelijkheid om picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Verblijft u op een afgelegen locatie, dan maakt de uw gastvrouw of heer op verzoek een smakelijke verrassing voor u klaar.

Accommodatie

Tijdens uw individuele wandelvakantie in Ierland wordt u ondergebracht in lokale familie gerunde pensions (B&B's) of kleine familiehotels, waar u een vriendelijk welkom en huiselijk comfort zult ervaren. Al onze accommodaties zijn goedgekeurd door Bord Failte – de Irish Tourist Board of de Northern Ireland Tourism Board en hebben minimaal 3 sterren. De kamers hebben eigen badkamer en eenpersoonskamers, of kamers met bedden apart zijn ook beschikbaar op aanvraag.

Iets anders nodig?

Bij Walking Holiday Ireland zijn we trots op het bieden van een unieke ervaring waarbij we voor alle details van uw reis zorgen. Hierdoor kun je je helemaal onderdompelen in het Ierse landschap en de cultuur. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u aanvullende vereisten of behoeften heeft en we zullen ons best doen om deze zo goed mogelijk te vervullen.

 1. Theo en Marijke Visser:

  Bedankt voor de goede zorg!

  Alles was echt keurig geregeld. We wouden niet de hele route lopen en dit was echt super geregeld. De wandelingen waren niet te lang en alle B&B waren keurig. We komen terug voor de Barrow Way volgend jaar!
  Bedankt!

  Theo en Marijke Visser

 2. Walking Holiday Ireland:

  Bedankt voor de feedback. We zijn zeer blij dat alles goed is bevallen! Tot de volgende keer!

 3. Paul de Kort:

  Ik ben met mijn zoon 5 dagen naar Ierland gegaan waar we een deel van de Wicklow way hebben gedaan. Dit is op korte termijn uitstekend geregeld door Cliff.

 4. Walking Holiday Ireland:

  Bedankt Paul,
  Ik ben heel blij dat jullie het naar jullie zin hebben gehad!
  Tot de volgende keer!

Add a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Please wait...